Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

Netwerk sprak met de Indonesische moslimleider Abdulrahman Wahid over de explosieve situatie in zijn land. Verder aandacht voor een cursus waar managers met honden en paarden kunnen oefenen hoe ze beter met personeel kunnen omgaan (20.30 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Oud-minister Neelie Kroes komt in Jos op 1 aandacht vragen voor Memisa. Camjo bezoekt Benny Neijman die alweer 25 jaar in het vak zit en er is muziek van Fiesta Flamenca (16.05 uur, Ned. 1).

Weet u hoe laat de wereld vergaat want ik moet nog boodschappen doen. Het Glazen Huis gaat deze keer over doemscenario's die vanwege het millennium opduiken (22.30 uur, Ned. 1).

S P O R T

Studio NOS biedt samenvattingen van PSV-FC Twente en uit Italië Bologna-Fiorentina. Verder veel tennis uit Rotterdam (23.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

Regisseur Gus van Sant en cameraman Chris Doyle praten in Stardust over de remake van Hitchcocks klassieker 'Psycho'. Verder de actrice Bridget Fonda over beroemd zijn en acteren. De gesproken recensie van Kim van Kooten gaat over 'Lola Rennt' (19.55 uur, Ned. 3).

A M U S E M E N T

Ivo Niehe ontmoet voor de Tros TV Show de Songfestivalwinnares Dana International. Karin Bloemen schuift ook aan. Verder te gast de Britse documentairemaker sir David Attenborough (21.17 uur, Ned. 2).

RADIO

Hoofdgast in Radar op 5 is een vertegenwoordiger van de Nederlandse Woonbond die de huurdersbelangen behartigt. Verder onder meer: niet vergeten het huurabonnement op het telefoontoestel op te zeggen en loopt de chipknip op z'n laatste benen? (10.00 uur, Radio 5).

Prof. dr. I. A. Diepenhorst discussieert in Het debat op 5 met SP-leider Jan Marijnissen over de vraag: kan de parlementaire enquête niet beter uitgevoerd worden door een onafhankelijke commissie (12.00 uur, Radio 5).

In NPS Bijlage wordt een reconstructie gemaakt van een familiedrama in Wageningen waarbij op eerste kerstdag vorig jaar een man zijn vrouw en twee kinderen vermoordde. Later op dezelfde dag vond hij als spookrijder de dood. Nog steeds weet niemand waarom (13.00 uur, Radio 5).

Op de nieuwe cd van Frederique Spigt zijn volop strijkers te horen. In Lijntjes van Lips probeert Paul Lips verbanden te leggen tussen Nederlandse zangers die met strijkersensembles werken (13.45 uur, Radio 5).

Het kort verhaal staat centraal in Knetterende Letteren. Aan tafel zitten Helga Ruebsamen, Manon Uphoff, Arthur Japin, Hermine Landvreugd en Gerard van Emmerik. De column over taalergernis is van nieuwslezer Donald de Marcas. René Appel bespreekt de thriller 'A judgement in stone' van Ruth Rendell (14.00 uur, Radio 5).

Schrijfster Yvonne Keuls vertelt over haar moeder in Dingen die gebeuren naar aanleiding van haar boek 'Mevrouw mijn moeder'. Ook een reportage over het bombardement op Nijmegen van 22 februari 1944 (13.30 uur, Radio 1).

Minister Annemarie Jorritsma is de hoofdgast in Hier en Nu Nieuwspoort. Hoe bevalt dat als je van alle kanten onder vuur komt te liggen? (20.00 uur, Radio 1).

In De Avonden mijmert Peter ten Hoopen, schrijver van 'Acid King', over de jaren zestig en probeert hij het lsd-gebruik nog eens te stimuleren. Archeoloog Jurg Veerkamp legt uit dat de aanleg van de Noord-Zuidlijn van groot belang is voor het archeologisch beeld van Amsterdam (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden