Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

In Netwerk aandacht voor de Chileense oud-dictator Pinochet. Vandaag beslissen de Britse lawlords of hij uitgeleverd wordt aan Spanje. Ook bijdragen over de Europese crisis en de toestand in Kosovo (20.30 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

In Yoy praat Guilly Koster met vrienden na over de dood van Moravia Ramsahai, die vorig jaar juli door de politie werd doodgeschoten nadat hij een scooter had gestolen. Direct na zijn begrafenis braken in Amsterdam-Zuidoost rellen uit. Boze buurtbewoners beschuldigden de politie van moord. Wat zegt deze escalatie over de verwachting die de jonge zwarte Bijlmerbewoners hebben van hun toekomst? (18.32 uur, Ned. 1).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Koffietijd heeft pedagoge Marga Schiet het over opvoeding en wie daarin het meest belangrijk is: ouders, onderwijzers of vriendjes en vriendinnetjes (10.00 uur, RTL 4).

Jan Marijnissen, fractievoorzitter van de Socialistische Partij in de Tweede Kamer, is te gast in Tussen hemel en aarde. Hij vertelt over zijn katholieke jeugd, het Rijke Roomse Leven, christelijke normen en waarden en de invloed van de paus. Ook bezoekt hij het Vakbondsmuseum in Amsterdam (23.15 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp zetten stoelen klaar voor Ajax-doelman Edwin van der Sar en hoogleraar sociologie Bart Tromp (23.15 uur, RTL 4).

S P O R T

Rechtstreeks verslag van de bekerwedstrijd FC Zwolle-Ajax. De winnaar mag in de halve finale thuis tegen Feyenoord spelen (19.55 uur, SBS 6).

In Studio Sport beelden van de hockey-oefeninterland tussen de Nederlandse en Duitse mannen en van de vrije kür voor paren tijdens de WK kunstrijden in Helsinki. Verder een reportage over de Nederlandse NBA-basketballer Rik Smits. Te gast in de studio zijn trainer Jurrie Koolhof van voetbalclub De Graafschap en judoka Jessica Gal (20.30 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

C land gaat over de passie voor de Matthüus Passion. Kenners en liefhebbers storten zich in debatten over de fraaiste, de origineelste en de meeslependste uitvoering van wellicht het allerbekendste stuk van Bach (20.30 uur, Ned. 3).

In 2 Meter Sessies optredens van de Amsterdams-Ierse band Supersub en van de groep Krang van de Achterhoeker André Manuel (23.24 uur, Ned. 3).

RADIO

Prof. mr. Alis Koekkoek maakt in 1 op 1 een vergelijking tussen de Bijlmer-enquête en de IRT-enquête, waarin hij zelf als CDA-kamerlid een actieve rol vervulde (09.04 uur, Radio 1).

Ronald Giphart is te gast bij Frits Spits in Tijd voor Twee. Zijn nieuwe boek 'De voorzitter' gaat over een corrupte zakenman die tevens de touwtjes in handen heeft bij de voetbalclub Bandstad '83 (12.02 uur, Radio 2).

In Radio Uit een gesprek met Jan Jongbloed, keeper van de Oranje-elftallen die in 1974 en 1978 tweede werden tijdens het WK. Hij geeft zijn mening over de verhalenbundel 'Een keeper is altijd alleen' (17.00 uur, Radio 5).

In Andersdenkenden zijn tekenaar Peter van Straaten en radiopresentator Kees Schilperoort te gast. Ze hebben één ding gemeen: ze geloven niks. Van Straaten is wel gevoelig voor bizarre geloofsuitingen. Hoe komt het toch dat hij bij voorkeur katholieke politici als Lubbers en Van Agt met vilein-valse tronies tekende? Schilperoort werd gezien als de enige echte katholiek bij de KRO, terwijl hij nauwelijks weet hoe een kerk er van binnen uitziet (21.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden