Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Het jaar van Willem-Alexander heet de special vol historische beeldfragmenten en interviews die RTL4 vanavond uitzendt, als opwarmertje van het huwelijk tussen de kroonprins en Máxima Zorreguieta (22.00 uur, RTL4).

PRAATPROGRAMMA'S

In Nieuws aan tafel praten Yvonne Kroonenberg, Frénk van der Linden en Hans Dijkstal over de actualiteit van deze week (21.30 uur, Ned. 1).

Vermist ontdekte twee 'onbekende kinderen' uit de Tweede Wereldoorlog, Harry en Ellen Rothe. Zij maakten deel uit van een groep kinderen die in 1944 op transport is gezet naar Westerbork. De groep overleefde de oorlog, maar de identiteit van de kinderen bleef lang onbekend. Daarom was het later lastig het onderlinge contact te herstellen en gezamenlijk de herinneringen aan een gruwelijke tijd te delen (22.10 uur, Ned. 1).

Bij Barend & Van Dorp de reclamemakers Pieter van Velzen en Aad Kuijper, die de Gouden Loeki -de publieksprijs voor reclame- hebben gewonnen. De Tilburgse band Krezip treedt op (22.45 uur, RTL4).

Jacques de Milliano, gesneefd politicus maar succesvol arts zonder grens, is de hoofdpersoon bij Bijker (24.00 uur, Ned. 2).

SPORT

In Sportjournaal een voorbeschouwing op de wielerklassieker Amstel Goldrace en aandacht voor de Grand Prix Formule1 in Spanje (19.05 uur, Ned. 2).

In Studio Spaan een interview met Roda JC-trainer Sef Vergoossen, een impressie van de voetbalwedstrijd die de Tweede Kamer speelde en aan tafel zitten 'PSV-voorzitter Harry van Raaij' en trainer 'Eric Gerets' (20.25 uur, Ned. 3).

CULTUUR

In Stardust een portret van cameraman Freddie Francis ('Room at the top', 'The Elephant man', 'Cape Fear'), die jarenlang ook horrorfilms regisseerde (23.05 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

In Man bijt hond de goochelaars van de Magische Kring Zwolle (MKZ), die gedupeerd zijn door de mkz-crisis. Ze zagen hun boekingen teruglopen omdat mensen de letters mkz mijden, zo lijkt het. En ook 'Man bijt hond' heeft een eigen 'ster', genaamd Lilly, ontdekt op de muziekschool in Hilversum. Een producent wil een plaatje met Lilly gaan maken. En de wielerklassieker van Nederland, de Amstel Gold Race in Limburg, dit weekend. Wielrenners maken hun trainingsrondjes, net als cameramensen achterop motoren (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

In Het interview praat Ger Jochems met Hans van der Vlist, dijkgraaf en oud-milieugedeputeerde in Zuid-Holland. Hij wordt per 1 mei topambtenaar op het ministerie van Vrom (09.00 uur, Radio 1.).

De Surinaamse president Ronald Venetiaan praat in Andersdenkenden over het onderzoek tegen de voormalig legerleider Desi Bouterse. Verder vindt hij dat de kroonprins en Máxima ook in Suriname kunnen trouwen (09.30 uur, Radio 5).

In Het buitenland de hotline die de Duitse regering opende. Rechts-extremisten kunnen zich daar melden als ze uit hun 'vriendenkring' willen stappen (10.00 uur, Radio 1).

In Argos de vraag of de derde-generatiepil voor vrouwen al dan niet wordt goedgekeurd door 'Europa'. Gebeurt dat niet, dan dreigt een ramp voor fabrikant Organon (11.00 uur, Radio 1).

In Haagse veteranen discussiëren oud-politici over de politieke actualiteit. Vandaag zijn dat Elske ter Veld (PvdA), Wil Albeda (CDA) en Michiel Scheltema (D66). Over armoede en gezondheid en de plannen van de WRR voor ontwikkelingshulp (13.30 uur, 747 AM).

In Ophef en vertier schrijver en wereldreiziger Boudewijn Büch, die ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden een boek schreef. Verder de film 'Amnesia', van Martin Koolhoven en de fotografe Bertien van Manen (14.00 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden