Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

B & W Drie oud-ambassadeurs discussiëren over de vraag wat de rol van de diplomatie is in de voorbereiding van een oorlog als tegen Irak: A. Jacobovits, voormalig ambasadeur in de VS, J. van der Tas, voormalig ambassadeur in Duitsland en H. Wijnaendts, voormalig ambassadeur in Frankrijk (19.30 uur, nederland 39.

DOCUMENTAIRE

Bonobo-Bo Tweede aflevering van zevendelige serie over menselijk gedrag. Titel van deze tweede aflevering: 'Succes op het werk ook voor U'. Over bazen en ondergeschikten. Robert Sapolsky, hoogleraar biologie en neurologie aan de Amerikaanse Stanford Universiteit, vergelijkt het menselijk gedrag op dat vlak met dat van bavianen (20.40 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Gast is Stephan Brenninkmeijer, telg uit de C & A-familie. Hij praat over zijn film 'Swingers' die over partnerruil gaat (22.30uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de eerste dag van de WK Afstanden schaatsen in Berlijn: de 500 meter heren, de 1500 meter dames en de 5000 meter heren (13.15 uur, Nederland 2).

Studio Sport, Vak M Veel aandacht voor het schaatsen in Berlijn, waar de uitzending vanavond ook vandaan komt. Te gast bij Mart Smeets is de Nederlandse trainer van de voetbalclub Hertha BSC Berlin, Huub Stevens (22.46 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Later wordt het leuk Presentator Dolf Jansen wordt bijgestaan door presentator en acteur Chris Zegers. Zij ontvangen vier gasten: Dirk Meijer die zich dood ergert aan de verkeersdrempels in zijn woonplaats, waar hij overheen moet fietsen op weg naar de bridgeclub; de Turkse cabaretière Funda Mujde wordt aan de tand gevoeld over seks en de islam; Marjon Reffeltrath die Servische en moslimkinderen uit Srebenica opleidt voor een plaatselijk jeugdcircus; en tot slot drie kanonniers over hun miniatuurkanonnen (23.15 uur, Nederland 3).

RADIO In 'Het Gesprek' (09.00 uur, Radio 1) een gesprek met Bram Bakker, psychiater in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis. Hij schreef het boek 'Te gek om los te lopen'. Daarin hekelt hij het gebrek aan bewogenheid bij veel van zijn collega's en de lange wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg die te wijten zijn aan 'vergaderende zielenknijpers die elkaar de bal toespelen'. Behalve het gesprek met Bakker ook een impressie van een optreden van Bakker en zijn cliënt Rogi Wieg, de schrijver/dichter die zijn ervaringen met Bakker verwerkte in zijn laatste roman. En een reactie van Christoph Hrachovec, directeur van het psychiatrisch ziekenhuis in Wolfheze. In 'Het Buitenland' (10.00 uur) onder anderen Bertus Hendriks over Irak en de oplossing van het conflict in het Midden-Oosten. In 'Het Onderzoek met Argos' aandacht voor het tekort aan huurwoningen.

1opdeMiddag Vandaag wordt de Westerscheldetunnel officieel geopend door koningin Beatrix. Twee weken geleden liet burgemeester Gelok van Borsele weten dat de hulpdiensten niet in staat zijn om bij een ernstig ongeluk waarbij brand uitbreekt, snel hulp te bieden. Daarop stelde CDA-kamerlid Buys vragen aan de verantwoordelijke staatssecretaris van binnenlandse zaken, Hessing. Wat is het antwoord van de staatsecretaris? En hoe onveilig is de Westerscheldetunnel? (14.04 uur, Radio 1).

Haagse Veteranen Drie oud-politici discussiëren over de politieke actualiteit. Vandaag: Wim van Eekelen, oud-minister van defensie voor de VVD, Tineke Lodders, vice-voorzitter van het CDA en Peter Lankhorst, oud-fractie-voorzitter van GroenLinks. Onderwerpen: de voortgang in de formatie, Irak en de kwestie-Margarita (13.30 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden