Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

2Vandaag Door de oorlog neemt de export van opium uit Afghanistan toe. Kan deze heroïnelijn naar Europa ooit worden gestopt? (17.30 uur, Nederland 2).

Van gewest tot gewest brengt een reportage uit Nijmegen, alwaar de directeur van het plaatselijke zwembad heeft besloten Marokkaanse jongeren de toegang te weigeren, 'discriminatie of niet'. Dit wegens continue terreur. Ook een reportage over het voornemen van burgemeester Ruud Vreeman van Zaanstad om de gevangenen uit de Bijlmerbajes naar zijn gemeente te halen. Amsterdam wil af van die gevangenis. In verband met de werkgelegenheid wil Vreeman een gevangenis bouwen tussen twee achterstandswijken. De bewoners daar zijn tegen, maar hoe zullen de overige bewoners van Zaanstad stemmen tijdens het referendum op 28 november? Misschien wel voor, uit angst dat de bajes anders in hun buurt komt? (19.00 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

Noorderlicht Centraal staat de bioloog dr. Jef Huisman, bioloog aan de Universiteit van Amsterdam. Hij won internationale prijzen met zijn onderzoek naar de competitie tussen verschillende soorten phytonplankton (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Te gast is Jonny de Mol jr. Hij is VJ bij muziekzender TMF. Verder de historicus/journalist Dick Verkijk. Hij schreef: 'Die slappe Nederlanders - of viel het toch wel mee in 1940-1945?' Muzikaal optreden door de Italiaanse groep 'Il canto di Malavita' (10.30 uur, RTL 4).

Raymann is laat Tante Es ontvangt Hans Dijkstal, fractieleider van de VVD. De stand-up comedy is van Jim Tavare uit Engeland. De bijdrage van The Big Q uit Paramaribo gaat over loungen. De muzikale uitsmijter is van Yinka, een Nigeriaanse zangeres (23.15 uur, Nederland 3).

SPORT

Uefa Cup Rechtstreeks verslag van PAOK Saloniki-PSV (18.20 uur, Nederland 2). Vanaf 20.25 uur, Nederland 2, aandacht voor de overige wedstrijdenin de Uefa Cup.

Studio Sport, Na Elven Eveneens aandacht voor de Uefa-Cupwedstrijden (23.05 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Stardust besteedt aandacht aan de première van 'Harry Potter and the sorcerer's stone' en het International Documentary Filmfestival Amsterdam (Idfa). Gesprekken met filmmaker Albert Maysles over de Rolling-Stonesdocumentaire 'Gimme Shelter', de film 'Startup.com' (over de internet-hype) en met Kim Longinotto over 'Runaway', een wegloophuis voor meisjes (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

RTL Boulevard De vijf beste tips om van een lijk af te komen. Wat doen gescheiden mensen elkaar aan? En: Gloria Trevi, de Mexicaanse Madonna. Ten slotte een In memoriam voor Freddy Mercury die tien jaar geleden overleed (18.30 uur, RTL 4).

Man bijt hond Een nieuwe aflevering van het Dingflofbipsfestival, waarin twaalf muzikale talenten, afkomstig uit twaalf EU-landen, strijden om het ultieme Europese volkslied. Deze keer Bern Bacher, die de kleuren van Oostenrijk verdedigt (19.00 uur, Ned. 1).

Nationale Nieuwsquiz In de achtste voorronde staat Brabant centraal. Presentatie is in handen van Mieke van der Weij en Harmen Siezen (21.00 uur, Ned. 1).

Zo vader zo zoon Nelly Frijda, Jochem van Gelder en Marit van Bohemen proberen erachter te komen wie de vader is van Peter Rehwinkel, Tweede-Kamerlid voor de PvdA (21.00 uur, Ned. 1).

RADIO

Plein Publiek praat met hand- en droomanalist Paul Bles. Zijn dromen bedrog of hebben ze iets te betekenen? (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor Twee Aan tafel bij Frits Spits zit Yvonne Keuls die binnenkort zeventig jaar wordt. Ter gelegenheid daarvan schreef zij het boek 'Madame K-Van Indisch kind tot Haagse dame' (12.02 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden