Speciaal

TELEVISIE

In Twee Vandaag aandacht voor de biografie van Wilhelmina. Vandaag verschijnt het tweede deel van de biografie, geschreven door Cees Fasseur. Daarin aandacht voor de Tweede Wereldoorlog (17.59 uur, Nederland 2).

Netwerk brengt een reportage over de massa-ontslagen in de Britse staalindustrie. Twee jaar geleden ging Hoogovens op in het Brits-Nederlandse Corus. Nu vallen er aan Britse zijde ontslagen omdat de productie verliesgevend is. Met grote gevolgen voor de provincie Wales (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Knokken om werk, vierde aflevering van de BBC-serie 'Workers at War' over allerlei vormen van strijd op de werkvloer. In deze aflevering, 'Gevraagd', over de strijd tussen werknemers om een leuke baan te bemachtigen (20.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Gezondheidsplein besteedt aandacht aan het advies van de Gezondheidsraad aan minister Borst over cholesterolverlagende therapie. Verder een reportage over 'Klas op wielen', een voorlichtingsprogramma voor basisscholen over leven met een handicap, en een test van sportapparaten die via de tv kunnen worden besteld (15.00 uur, Nederland 1).

In Tussen Hemel en Aarde de acteur Sabri Saad el-Hamus, bekend onder andere van zijn rol als advocaat in de serie 'Pleidooi' (23.26 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de Champions League-wedstrijd Arsenal-Olympique Lyon. Het commentaar is van Theo Reitsma, de analyse van Johan Cruijff (20.26 uur, Nederland 2).

CULTUUR

In De Jong in Uitvoering is auto-coureur Tom Coronel te gast. De Jong praat met hem over de Formule-1-races die over een paar weken in Australië worden gehouden. Verder Abdelkader Benali, Loes Luca en acteur Jim van der Woude (23.10 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In Koffietijd is de roddelkoningin van Nederland te gast, Wilma Nanninga van het blad Privé. Verder treedt Philippe Elan op (10.00 uur, RTL 4).

Man bijt hond neemt plaats in de skyboxen van het ABN-tennistoernooi. Dat is een van de belangrijkste indoor tennistoernooien van de wereld en trekt jaarlijks zo'n 95000 bezoekers. Ook voor het zakenleven is het toernooi van belang: het is namelijk prettig klanten ontvangen in de skyboxen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

Binnenlandse kwesties maakte een reportage over steeds zwaarder wordende machines die verantwoordelijk zijn voor de productie van laagfrequent geluid. Dat veroorzaakt een trilling die kan leiden tot concentratieproblemen, paniekaanvallen en depressies. Ook een onderzoek naar de vraag of er wel genoeg brandweerpersoneel is (11.04 uur, Radio 1).

Zanger/gitarist Henk Koorn van de popband Hallo Venray is te gast in Cultuur en media. Inmiddels is het negende album van de band verschenen, met een ander geluid dan de vorige (15.00 uur, Radio 1).

Een uitgebreid interview met cabaretier Youp van 't Hek is te horen in Radio Uit. Hij spreekt over zijn nieuwe show 'De wereld draait door', waarmee hij momenteel te zien is. Presentatrice Machteld Kooij interviewt hem na de voorstelling van vanavond in Zoetermeer (17.05 uur, Radio 5).

Andersdenkenden ontvangt televisiepresentator Willibrord Frequin en oud-tafeltenniskampioene Bettine Vriesekoop. Frequin oogst of waardering of hoon onder de Nederlandse bevolking. Met Vriesekoop praat Frequin over drijfveren en overtuiging (18.02 uur, Radio 5).

De Avonden brengt een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit New York. Ook een 'Gesproken Uitzicht' van Sima Sneevliet, vertaalster te Zandvoort (22.02 uur, Radio 5).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden