Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Reportage vanuit Ingoesjetië, buurrepubliek van Tsjetsjenië, waar zich tienduizenden Tsjetsjeense vluchtelingen bevinden. De Nederlander Diederik Lohman tekent hun ooggetuigeverklaringen op, waardoor Rusland kan worden aangesproken op mensenrechtenschendingen door het leger (20.30 uur, Nederland 1).

Opsporing Verzocht Onder voorbehoud de volgende onderwerpen: twee gewapende mannen overvallen een bank in Hengelo en een verkrachter in Drachten voor de derde keer actief; een poging tot doodslag in Zwolle en een nachtelijke overval op een echtpaar in Wierden (19.00 uur en 21.50 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Dokwerk In de serie 'Politieke kopstukken' aflevering 1 van een tweedelig portret over de vroegere Amerikaanse president Nixon: 'De geheime wereld van Richard Nixon'. Volgende week deel 2 (21.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Hart van Nederland Begin van een dagelijkse campingsoap. Zes weken lang trekken zes teams door Nederland om het dagelijks leven te registreren op een groot aantal campings (22.30 uur, SBS6).

DRAMA

Tweede deel van de zevendelige Engelse dramaserie Hearts and Bones over een groep vrienden die in Londen voor zichzelf een leven probeert op te bouwen (23.00 uur, Nederland 3). Deze aflevering: 'There is a light that never goes out'.

RADIO

De Ochtenden Hoe gaat Nederland om met het verleden? Dat is het thema van het interview met Hans Blom, directeur van het Nederland Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Onderwerpen onder meer: Zorreguieta, het communisme en de invloed van de Tweede-Wereldoorlog op het goed-fout-denken in Nederland (09.06 uur, Radio 1).

Madowodo staat deze week in het teken van 'Wetenschap in de muziek'. Vandaag: 'De harmonie der sferen', waarin de opera van de 20ste-eeuwse Duitse componist en dirigent Paul Hiundemith over het leven van Johannes Kepler centraal staat. Kepler beschreef als eerste de beweging der planeten. Er worden delen van de opera gedraaid. Ook worden een paar 'Science Songs' afgespeeld. Dat zijn Amerikaanse educatieve liedjes uit het einde van de jaren vijftig. Onderwerpen uit de wetenschap worden erin uitgelegd en verheerlijkt. De liedjes zijn destijds op zes langspeelplaten verschenen. Gast in het programma is Wim Jonker, natuurkundige en voormalig jazzmusicus (11.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee heeft Kees 't Hart te gast. Hij komt praten over zijn nieuwe boek: 'Het mooiste leven'. In dagboekvorm beschrijft hij daarin een seizoen van voetbalclub Heerenveen (12.02 uur, Radio 2)

Halte 747 AM De locatie is deze keer het Amsterdamse Bos. De hele week zullen verslaggevers berichten over de geschiedenis en toekomst van het bos dat in de jaren dertig werd aangeleged en momenteel een opknapbeurt ondergaat. Wat is de betekenis van het bos voor de Amsterdammers en wat is er allemaal te doen? (13.05 uur, 747 AM).

De Euro Een 747-Documentaire over de komst van de nieuwe Europese munt. Michael Jansen zoekt antwoord op vragen als: om welke hoeveelheden gaat het, wat gebeurt er met het oude geld? (16.00 uur, 747 AM).

De Avonden Het 'Archief Johnny van Doorn' is geheel gewijd aan het radiowerk van de in 1991 overleden schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar. Vandaag het eerste deel van een tweeluik, getiteld 'Door de weken heen'. 'Harry's Blues in de VS', Harry 'Cuby' Muskee's reis naar het land van herkomst van de blues, gaat vandaag over de geschiedenis van Louisiana en zijn bewoners (22.02 uur, 747 AM).

Niemandsland heeft Bart Chabot te gast die komt praten over zijn nieuwe boek in de Brood Trilogie: 'Broodje halfom'. Hij brengt zijn eigen muziek mee en luisteraars kunnen bellen (01.00 uur Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden