Speciaal

TELEVISIE

Nova schildert een portret van oncoloog Piet Borst, de geestelijk vader van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, die afscheid neemt. Gesprekken met zijn nicht minister Els Borst en met zijn jeugdvriend Aad Nuis (22.30 uur. Ned. 3)

D O C U M E N T A I R E

Wat doe ik mijn kind aan? heet de derde aflevering uit de documentaire-reeks van de NCRV over dilemma's van het leven. Deze aflevering gaat over de problemen die lichamelijk gehandicapten ontmoeten als ze een kind willen. De druk van buitenaf is enorm, wat de aspirant ouders ervaren als een afwijzing van henzelf (23.30 uur, Ned. 1)

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Volgende week begint het zevende Joods Muziek Festival. In De Ochtenden gesprekken over jiddische volksmuziek en klezmer. Maar er is ook muziek te horen (09.05 uur, Ned. 1).

In MiddagEditie aandacht voor het boek 'Een cursus in wonderen', waarmee je 'de echt goddelijke liefde' kunt vinden. En snelheidscontroles, die vaker voorkomen. Ze zijn daarmee een aardige inkomstenbron geworden van het rijk (13.05 uur, Ned. 3)

In het Blauwe Licht praten hockeycoach Tom van 't Hek en columniste Annemarie Oster over het dictaat van emotie in moderne televisie (20.00 uur, Ned. 3).

S P O R T

Studio Sport besteedt aandacht aan Jong België-Jong Oranje, de beslissende kwalificatiewedstrijden voor het EK voetbal, en de basketbalwedstrijd New York Yankees-Miami. Gasten zijn de voetbaltrainer Thomas Rongen en voorzitter Blankert van NOC-NSF (20.30 uur, Ned. 2)

Man bijt hond biedt politie-oefening met het oog op Euro 2000, het favoriete tv-fragment van Henk van der Horst, een confrontatie tussen twee heel verschillende piloten en een bezoek aan de sluizen bij Wijk bij Duurstede (19.00 uur, Ned. 1).

RADIO

In Rechtenkwesties: het recht loopt hijgend achter de ontwikkelingen van internet aan. Lodewijk Asscher van de Universiteit van Amsterdam doet voorstellen om de grondwet meer in de pas te laten lopen met de moderne tijd. Verder: als een boswachter een overtreding ziet weet hij niet meer of hij mag optreden. Sinds de invoering van de politiewet heeft hij veel bevoegdheden verloren. En: de rechter kan geen emotionele genoegdoening verschaffen. Dat heeft de Hoge Raad onlangs in een arrest bepaald. Over schadevergoeding of smartegeld valt te praten, maar een uitspraak louter om emotionele noden te lenigen kan niet (13.30 uur, Radio 1).

Acteur Jules Croiset is te gast in Cultuur en Media naar aanleiding van zijn rol in 'De Onverwachte Man' een stuk van de succesvolle Frans-Iraanse schrijfster Yasmina Reza. Ook een reportage over de tentoonstelling 'Lieve Oma, geachte heer/mevrouw, over de weg van een brief' in het Museum voor Communicatie in Den Haag, Heddy Honigman komt vertellen over haar bijdrage aan het IDFA en aandacht voor het boekje 'ABC van het voorlezen' van Carel Peeters (15.00 uur, Radio 1).

In Weldenkende mensen een debat onder leiding van Felix Rottenberg over de vraag hoe lang Nederland nog in de file blijft staan? Te gast zijn: prof. dr Eduard J. Bomhof, hoogleraar financiële economie op Nijenrode, Rudolf Das, ontwerper-futuroloog, prof. dr F. M. Sanders, hoogleraar infrastructuur Technische Universiteit Delft en Guido van Woerkom, directeur ANWB (16.00 uur, Radio 1).

In Andersdenkenden is FNV-voorzitter Lodewijk de Waal te gast. Hij heeft het over de economie maar ook over het geloof van vroeger en wat dat nu nog voor hem betekent (21.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden