Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Het bazuinkoor Documentaire over de teloorgang van een Afro-Surinaamse muziektraditie in Nederland die nog uit de slaventijd stamt: bazuinkoren. Deze ensembles van koperinstrumenten treden op bij speciale gelegenheden (19.54 uur, Nederland 3).

De grandeur van Groningen De gemeente Groningen wilde aandacht en na een gesprek tussen burgemeester Jacques Wallage en Ireen van Ditshuyzen maakte de laatste deze documentaire. Over een gemeente met ambities die verder reiken dan de Martini-toren (22.55 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

RTL Boulevard Een interview met een van de tekenaars van de strip 'Fokke & Sukke', schandalen bij Miss-verkiezingen en de haringparty in het Hilton (18.30 uur, RTL4).

Barend & Van Dorp Arthur Docters van Leeuwen, van de Stichting Toezicht Effectenverkeer en voormalig voorzitter van het college van procureurs-generaal, is te gast. Ook basketbal-coach Ton Boot en schrijver Boudewijn Büch zitten aan tafel (22.30 uur, RTL4).

SPORT

Studio Sport Live tennis, het grandslamtoernooi van Roland Garros, Frankrijk (12.09 uur, Nederland 2).

Studio Sport Vooruitblik op het wereldkampioenschap voetbal dat over twee dagen begint in Japan/Zuid-Korea. In totaal zullen 64 wedstrijden worden gespeeld. Ook aandacht voor Roland Garros en voor basketbal: de halve finale in de NBA tussen de Sacramento Kings en Los Angeles Lakers (22.35 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Roots & Routes Concert Met Sezen Aksu (Turkije), Zuco 103 (Nederland/Brazilië) en Youssou N'Dour (Senegal). Een registratie van het afgelopen weekend gehouden Dunya-festival in Rotterdam (20.30 uur, Nederland 3).

JEUGD

Dunya & Desie Petra uit Haaksbergen komt in de klas van Dunya en Desie: beide vriendinnen besluiten Petra een metamorfose te geven (19.32 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

The comedy factory Met drie stand-up comedians uit Amerika: John Stuart (ook acteur, speelde onder andere in NYPD Blue), Rodney Perry (zogenaamd 'squeaky clean comedian', geen seks en gevloek in zijn optredens) en Mike Ricca (vaste gastspeler in de 'Tonight Show' van Jay Leno) (19.00 uur, Nederland 3).

Fro-live: Brick Brother negen kandidaten in één huis van het Grand Outdoor Bungalowpark, 24 uur per dag gevolgd door camera's. Wie wordt er genomineerd? (00.22 uur, Nederland 3).

RADIO

De ochtenden In 'Het interview' Jan Blokker, scenarioschrijver en columnist, die afgelopen maandag 75 werd (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' een reportage uit Khaim, Zuid-Libanon. Twee jaar geleden trok Israël zich daaruit terug, daarbij een detentiecentrum voor Hezbollahstrijders achterlatend (10.00 uur). In 'Het onderzoek' de mislukte sanering van riooloverstorten en het einde van het poldermodel (11.00 uur).

Plein publiek Heidi Iepema praat met Haro Hielkema, die in zijn wandelrubriek in Trouw de actualiteit koppelt aan zijn routes (10.00 uur, 747 AM).

NPS-bijlage De herinneringen van Guus van Bladel aan Gerard Reve. Waarin Van Bladel onthult dat Reve 'De avonden' schreef als therapie. Reve woonde vier jaar lang, van 1972 tot 1976, bij Van Bladel in huis (16.00 uur, Radio 1).

De avonden Het 'gesproken uitzicht' is van Bas van Beek, architect in Rotterdam. Daarna Wim Brands, in gesprek met Rudi Fuchs over diens boek 'Tussen kunstenaars', verhalen over kunstenaars die Fuchs bewondert. Sarah Verroen spreekt verder met Marijke Spoor, over haar autobiografische oorlogsroman 'Het volmaakte kind' (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden