Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

In Urbania het verhaal van Jennifer Feng Yun-Tja. Zij is kledingontwerpster en verkoopt op de Zeedijk in Amsterdam klassieke Chinese kleding. In Peking was zij een gevierd journaliste, met een eigen tv-programma. Maar na de rellen in 1989 moest zij het land ontvluchten. Haar zoon moest achterblijven in China. Verder Anneke Mulder, fotografe en gids in een Haags museum. Mulder voelt zich verbonden met heksen en maakte over hekserij een film. In Den Haag zijn nog veel sporen van heksen terug te vinden. En tandarts Nick van Gasteren: die vult weliswaar gaatjes maar blijkt liever gitaar te spelen (19.58 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Panama van Jeroen Pauw gaat dit keer over het thema geld met als voornaamste vraag: maakt geld gelukkig? Nee dus, luidt de conclusie. Pauw praat met Jaap Drupsteen (ontwerper van bankbiljetten), voetballer Glenn Helder, Jort Kelder (hoofdredacteur van zakenblad Quote) en Jan Marijnissen (SP-partijleider) (21.25 uur, Ned. 2).

Claus von Amsberg heet het biografisch portret dat de Avro vorig jaar uitzond en dat ruim 1 miljoen kijkers trok. Het portret, waarvoor Pieter Jan Hagens sprak met vrienden, bekenden en intimi, is destijds zo goed gewaardeerd, aldus de Avro, dat de omroep vele verzoeken tot herhaling bereikten. In de zomer is daarvoor natuurlijk alle tijd. Overigens is het portret gemaakt vóór de Máxima-manie (21.58 uur, Ned. 1).

SPORT

Tour de France is rechtstreeks te bekijken (14.20 uur, Ned. 2).

Studio Sport zendt samenvattingen uit van de Tour de France en aandacht voor het NK Wielrennen (baan) in Amsterdam (18.46 uur, 22.54 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

BZN ontmoet... is de eerste aflevering uit een serie van zes afleveringen waarin de populaire Volendamse band laat zien hoe gezellig Nederlandstalige muziek is: het publiek zingt dus mee (20.25 uur, Ned. 2).

RADIO

Route 747 heeft Rob Grüeve te gast, commissaris van de politie district West in Amsterdam. Hij gaat nu naar Parijs om daar de Nederlands-Franse 'politiële' belangen te behartigen. In de rubriek 'De vakantieplek' vertelt Piet de Zwart hoe hij met zijn vrouw urenlang op een Franse camping in een boom zat om aan de overstroomde rivier te ontsnappen. En in 'De natte voeten route' lopen de verslaggevers langs de -denkbeeldige- kustlijn van het Nederland zonder dijken (08.35 uur, 747 AM).

Plein publiek ontvangt Hans Moerkerk, aidsbestrijder van het eerste uur. Hij is adviseur van Unaids en reist de hele wereld over om geld voor dit project binnen te halen. Moerkerk vindt verder dat minister Herfkens (PvdA, ontwikkelingssamenwerking) te weinig weet van aids (10.00 uur, 747 AM).

In Tijd voor twee is minister Willem Vermeend van sociale zaken de gast van Frits Spits. Vermeend is nu een jaar de baas van een ministerie dat niet altijd even aangenaam in de publieke belangstelling staat. Hoe zit het bijvoorbeeld met het misbruik van de Europese gelden? (12.02 uur, Radio 2).

Vissi d'arte is de komende drie keer gewijd aan de briljante sopraan Galina Visjnevskaja, echtgenote van cellist Mtislav Rostropovitsj (13.00 uur, Radio 4).

Faros, wetenschapsprogramma, is op reis en doet de Waddeneilanden aan. Vandaag Texel, het enige eiland met een historie die teruggaat tot de ijstijden. Amateurarcheoloog Govert van Noort vertelt hoe hij geregeld stenen werktuigen aantreft op Texel. Maar ook de zeebodem rond Texel getuigt van een unieke historie (13.30 uur, 747 AM).

Radio Tour de France De etappe van vanmiddag live (14.07 uur, Radio 1).

Het lek nam anderhalve week geleden een concert op van de veelbesproken nieuwe gitaarband uit New York, The Strokes. In Engeland is de band inmiddels zo populair dat concertkaartjes zelfs voor 450 gulden grif van de hand gaan (22.00 uur, Radio 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden