Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

PRAATPROGRAMMA'S

RTL Boulevard. Linda de Mol praat over haar filmdebuut in 'Ellis In Glamourland' en aandacht voor de nieuwe film 'Love Actually' met acteur Hugh Grant (18.30 uur, RTL4).

INFORMATIEF

Goedemorgen Nederland. Gast is acteur/presentator Victor Reinier. Verder: veel aandacht voor ballet, met dansers Han Ebbelaar, Alexandra Radius en Igonee de Jongh (6.59 uur, Nederland 1).

Radar behandelt tientallen klachten en verhalen van levensgevaarlijke verkeerssituaties of verwondingen als gevolg van ondeugdelijk materiaal (20.25 uur, Nederland 2).

Chasing Time leidt de Britse Maxine Barker en de Turkse Ahmet Kartal langs de drijvende bloemenmarkt op de Singel en naar het Rijksmuseum in Amsterdam, waar ze op zoek gaan naar de Nachtwacht van Rembrandt. Binnen twaalf uur moeten Ahmet en Maxine onder andere een zoute haring eten, 20 mensen met 20 verschillende nationaliteiten fotograferen en op traditionele houten klompen lopen naar de meest gefotografeerde brug, de Magere Brug. Helaas hebben ze een slechte start (20.30 uur, National Geographic Channel).

Opsporing Verzocht Met de overval (15 oktober) op het postkantoor in Zoetermeer, de overval (10 oktober) op de Rabobank in Emmen en de overval (31 oktober) op de SNS-bank in Tilburg. Verder: de verkrachting (19 juli) van een meisje in Almere (19.30 uur, Nederland 1)

In Spiritus aandacht voor een spookjager die alles weet over geestverschijningen. 'Spiritus' gaat met hem op spokenjacht in een nieuwbouwhuis in Drunen. Inmiddels is de ramadan, de islamitische vastenmaand, in volle gang. De Marokkaanse mevrouw Dikri kookt harira: een stevige soep. Met dit gerecht probeert ze haar gezin door de ramadan heen te slepen. Loretta Schrijver probeert via de reli-wijzer inzicht te krijgen in welk geloof haar het meest te bieden heeft (22.33 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

1000 Seconden is een nieuw culinair tv-programma. Presentator Ron Boszhard daagt meesterkok Ad Janssen uit om in 1000 seconden (16,6 minuten) een volledige maaltijd te maken met een voorgerecht, hoofdgerecht én een toetje. Als Ad Janssen niet in zijn missie slaagt, wacht hem een speciale opdracht (17.30 uur, Nederland 2).

Vanavond besteedt Op weg naar het songfestival uitgebreid aandacht aan het jaar 1969, het jaar van Lenny Kuhr en 'De Troubadour'. Op het Eurovisie Songfestival ontstond grote consternatie toen maar liefst vier liedjes op de eerste plaats eindigden. Ook is de 14-jarige Roel, winnaar van de Nederlandse finale van het Junior Songfestival, te zien. 15 november treedt Roel op tijdens de Junior Eurovisie Finale in Kopenhagen met zijn nummer 'Mijn ogen zeggen alles' (19.55 uur, Nederland 2).

RADIO

Madiwodo gaat over de geschiedenis van zoutwinnning (11.00 uur, Radio 747 AM).

1 Op de Middag: is heroïne op recept een gewenste ontwikkeling? En wat vinden gebruikers zelf? En: Paul McCartney, Barry Hay en de Osdorp Posse tonen in het Utrechtse Beatrix Theater hun schilderijen, tekeningen en schetsen. Welke tien restaurants komen dit jaar in de toptien van restaurantgids Lekker? (14.04 tot 17.00 uur, Radio 1)

Spiegels maakt een portret van strafrechtadvocaat mr. Willem Anker (15.02 uur, 747 AM).

Kunststof Fotografe Janine Schrijver zette actieve 55-plussers op de foto. Het resultaat is te zien in haar boek 'Forever young', 55 in Nederland' (19.04 uur, NPS radio 1).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden