Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Italië heeft een deel van het Bin Laden-netwerk in Europa ontrafeld. Pleisterplaats van terroristische activiteiten blijkt een cultureel centrum bij Milaan. Verder nieuwe feiten over Greetje Hofmans, vertrouwelinge en adviseuse van koningin Juliana. Was zij een vrouwelijke Raspoetin of een onschuldig kruidenvrouwtje? (20.30 uur, Nederland 1).

Heilig vuur Een portret van een woongroep voor ouderen in Frieschepalen. Voor deze ouderen is de woongroep dé manier om wachtlijsten voor de bejaardenzorg te omzeilen en zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Is zo'n woongroep geschikt voor alle ouderen en zijn gemeentes en woningbouwverenigingen wel hierop ingesteld? (22.35 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Noorderlicht Nederland was ooit wereldberoemd in Pokkenland, aldus Ben van der Zeijst, hoofd van de afdeling vaccinatie van het RIVM in Bilthoven. In 'Noorderlicht' wordt de vraag gesteld of we hiermee, in het geval van bio-terroristische aanvallen, ons voordeel kunnen doen (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Rondom Tien discussieert over de keuze tussen moederen en werken. Annelies Verstand (staatssecretaris emancipatie) en Cisca Dresselhuys (hoofdredacteur Opzij) vinden dat vrouwen aan het werk moeten en niet financieel afhankelijk moeten zijn van hun man. Zij gaan in debat met jonge vrouwen die geen boodschap hebben aan dit geluid en die bewust voor moederschap en afhankelijkheid kiezen (21.45 uur, Nederland 1).

Raymann is Laat biedt onderdak aan dj Giel Beelen, die zowel door de KRO als door de Vara werd ontslagen. De Radio 3-dj wordt geïnterviewd door Tante Es (23.02 uur, Nederland 3).

CULTUUR

Stardust besteedt vanavond aandacht aan de film 'Mauvaises Fréquentations' over een 15-jarig meisje dat de liefde ontdekt. Voorts aandacht voor de opnieuw uitgebrachte film 'Salo, of de 120 dagen van Sodom', een van de heftigste films van Pasolini (23.55 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond De eerste vrouwelijke visclub van Nederland 'De Griet' sloot het seizoen af met een viswedstrijd. Het blijkt dat vrouwen anders vissen dan mannen. Vrouwen vissen om te onthaasten en niet om die grote vis te vangen en visserslatijn te verkondigen (19.00 uur, Nederland 1).

The concert for New York City is een registratie van het popconcert dat afgelopen weekeinde in de Verenigde Staten werd gehouden ten behoeve van de slachtoffers van de aanslagen van 11 september. Te zien zijn onder anderen: U2, Eric Clapton, Mick Jagger, Bon Jovi, David Bowie, Billy Joel en nog veel meer wereldsterren. Ook een aantal Hollywood-acteurs doen mee (21.50 uur, V8).

RADIO

Tijd voor twee Job Cohen zit bij Frits Spits aan de Tafel voor twee. Cohen is burgemeester van Amsterdam en vertelt onder meer over het verschil tussen deze baan en zijn vorige, als staatssecretaris van justitie (12.02 uur, Radio 2).

KRO 1 op de middag Een telefoongesprek met GroenLinks-kamerlid Farah Karibi vanuit Pakistan , waar ze de kampen met Afghaanse vluchtelingen heeft bezocht. Verder aandacht voor het onderzoek 'Allochtonen over Nederlanders' dat vandaag wordt gepresenteerd en de vraag wie meer vertrouwen hebben in de multiculturele samenleving: autochtonen of allochtonen? (14.00 uur, Radio 1).

Urubicha Een speurtocht naar een aristocratische dichteres met als startpunt het eiland Lesbos, waar zij ruim 600 jaar voor Christus werd geboren. Hartveroverend kon Sappho zijn, minnares, diva en soms ook een kreng. ,,Een kieskeurige Ionische'', zei ze zelf (19.00 uur, Radio 4).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden