Speciaal

TELEVISIE

Urbania, de documentairerubriek die aan de hand van verhalen van markante inwoners een beeld probeert te schetsen van het leven in de Randstad, portretteert deze week magazijnbediende Peter Vervloed. In het weekend is hij stripper. Verder Jim Tanihatu, een Moluks stamhoofd dat zich door de Molukkers miskend voelt omdat hij een halfbloed is en Jurriaan Kamp, jarenlang journalist bij NRC Handelsblad. Tegenwoordig geeft hij het blad Ode uit (20.00 uur, Nederland 3).

Politieke Kopstukken Vanavond de documentaire 'Pol Pot; the killing embrace'. Aan de hand van interviews met journalisten en gerenommeerde wetenschappers wordt een beeld geschetst van de Cambodjaanse leider die tussen 1975 en 1979 in zijn land een zeer bloedig bewind voerde (23.55 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Vasten Hoofdpersoon in het vastenprogramma van de KRO deze keer: Corrie Brokken, zangeres en later rechter (16.30 uur, Nederland 1).

Andere Tijden Het historische magazine gaat na of de introductie van de pil veertig jaar geleden het startsein was voor de seksuele revolutie (20.30 uur, Nederland 3).

Praatjesmakers Hoe kan het nou eigenlijk dat je snurkt? Onder leiding van Jochem van Gelder vertellen kinderen hoe zij over dit soort aardse zaken denken. Theologe Jacobine Geel wordt onder het oog van de verborgen camera aan de tand gevoeld door de kleine Jitse (21.05 uur, Nederland 1).

Voor je kiezen Hoe geloofwaardig is de politiek en hoe geloofwaardig zijn de lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen? Op 15 mei kiest Nederland een nieuwe Tweede Kamer. In de negen weken daaraan voorafgaande voelt de Ikon de lijsttrekkers van negen landelijke politieke partijen aan de tand. Vanavond: Paul Rosenmöller (22.25 uur, Nederland 1).

De Gids Matthijs van Nieuwkerk ontvangt documentairemaker Cherry Duyns, acteur Marcel Musters en vice-premier Annemarie Jorritsma en praat met hen over het tv-aanbod van de afgelopen week (23.13 uur, Ned. 3).

CULTUUR

John Thaw Tien weken achter elkaar zendt de KRO drama uit met in de hoofdrol John Thaw, onlangs overleden en meer bekend als Inspector Morse. In deze series speelt Thaw als familieman, niet als detective. Vanaf vanavond eerst vier afleveringen van 'Plastic Man', waarin Thaw de rol speelt van charmante plastisch chirurg MacConnell (23.38 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Staatsloterijshow - The Mission Eerste aflevering van 18-delige show waarin ruimtevaartenthousiastelingen een ruimtereis kunnen winnen. Voor elke aflevering staan vijfhonderd kandidaten klaar om te proberen door middel van kennisvragen en fysieke tests de volgende ronde te halen. De finale is in september. Dan beslist de kijker wie de eerste Nederlandse ruimtetoerist wordt (21.00 uur, RTL 4).

RTL Boulevard In het commentatorenpanel: showbizzexpert Albert Verlinde en royaltyverslaggever Peter van de Vorst. Onderwerpen: de koningshuizen van de wereld, Rob de Nijs en zijn levenspartner Belinda Meuldijk en de nieuwste film van Kevin Spacey: 'Shipping News'.

RADIO

De Ochtenden In 'Het Interview' Ingrid Betancourt, kandidate bij de komende presidentsverkiezingen in Colombia. Zij is zaterdag ontvoerd door de linkse rebellenbeweging Farc. Vorig jaar had 'De Ochtenden' een gesprek met haar naar aanleiding van het verschijnen van haar boek 'Woede in het hart'. Dat gesprek wordt nu herhaald. Met Tiny van Boekel, voedingsprofessor in Wageningen, wordt in de rubriek 'Het Onderzoek - Noorderlicht Radio' gesproken over voedselveiligheid. Dit naar aanleiding van de uitspraak van minister Brinkhorst van landbouw dat hij bang is dat de voedselveiligheid erbij inschiet, wanneer de EU wordt uitgebreid met de Oost-Europese landen. Ook een interview met prof. Vincent Icke, astrofysica, over het heelal. Wat weten we nu eigenlijk? Ten slotte aandacht voor de moord op de Tilburgse Somaliër Mohamed Aadan (09.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden