Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

PRAATPROGRAMMA'S

Knevel op zaterdag Gast is Jan Nagel, aan de vooravond van het partijcongres van Leefbaar Nederland, waar de lijsttrekker wordt gekozen. Ook een reportage over de hype rond Harry Potter (20.30 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio sport doet in de middag uitzending op Nederland 2 (13.26 uur) rechtstreeks verslag van het Wereldbeker Schaatsen in Den Haag. In de avonduitzending (22.35 uur, Nederland 2) ook aandacht voor wedstrijden uit de KPN-Eredivisie.

Sportjournaal Eveneens aandacht voor het Wereldbeker Schaatsen in Den Haag en een voorbeschouwing op de KPN-Eredivisiewedstrijd Ajax-PSV (18.49 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Dit was het nieuws Eerste van een reeks nieuwe programma's waarin Raoul Heertje en Jan Jaap van der Wal hun eigenzinnige commentaar leveren op het nieuws en de actualiteiten van de afgelopen week (21.50 uur, Ned. 2).

RADIO ZATERDAG

Kruispunt Aandacht voor het blad De Bazuin dat negentig jaar bestaat. En mgr. De Jong, hulpbisschop van Roermond, las Harry Potter. Hij gaat in op de hype rond het boek en de hier en daar opklinkende kritiek in christelijke kring (18.30 uur, Radio 1).

TELEVISIE ZONDAG

ACTUALITEITEN

Buitenhof Debat over de vraag waarom vrouwen de top van het bedrijfsleven mijden. Gasten onder anderen Annelies Verstand, staatssecretaris voor emancipatiezaken, en Derk Haank, Raad van Bestuur van Read Elsevier. Ook een interview met Colin Budd, ambassadeur van Groot-Brittannië (12.07 uur, Ned. 3).

Netwerk doet verslag van het congres van Leefbaar Nederland, waar een lijsttrekker zal worden gekozen. Kandidaten: Pim Fortuyn, George de Haan en David Pinto (20.15 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'

HH Zondag Gasten: acteur Jeroen Willems, regisseur van 'Lange Lies, Lange Jan', en Vincent Bal, regisseur van 'Minoes'. De muziek wordt verzorgd door Gé Reinders (17.00 uur, Nederland 3).

Kruispunt Bisschop Wim Eijk van Groningen verbreekt het stilzwijgen over het afgelopen jaar, waarin hij door een hersenaandoening was uitgeschakeld. Ook een portret van dominee Carel ter Linden die het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander zal inzegenen (22.15 uur, Ned. 1).

SPORT

Studio Sport In de middaguitzending (12.09 uur, Nederland 2) het Wereldbeker Schaatsen in Den Haag. Ook het Nederlands Kampioenschap Judo (dames) in Den Bosch en het marathonschaatsen in Eindhoven. In de avonduitzending (19.00 uur, Nederland 2) wedstrijden uit de KPN-Eredivisie: Feyenoord-Willem II, Ajax-PSV en NEC-FC Utrecht.

Tros sport Eredivisie op zondag

Te gast is Luc Nilis, de voetballer die zijn loopbaan moest beëindigen na een beenbreuk. Een terugblik op zijn carrière en een vooruitblik: wellicht wordt hij binnenkort technisch adviseur bij PSV. Ook een reportage over de 20-jarige Twentespeler Thijs Houwing. Ten slotte een compleet overzicht van het voetbal van het afgelopen weekeinde (22.50 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Tros Uitkompas Aandacht voor de musical Sonneveld. Hoofdrolspeler Jos Brink zal ook alles vertellen over het Camarettenfestival. Museum van de Week is het Amsterdams Historisch Museum met de tentoonstelling 'Dansen, dansen, dansen'. Margriet Eshuijs vertelt over haar nieuwe theatertour 'Time' (10.45 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

De Liefde Centraal staat liedjesschrijver en zanger Stef Bos. Hij vertelt over verlangen en eenzaamheid. Daar gaan zijn liedjes over, maar in het dagelijks leven is dat gevoel niet anders (23.55 uur, Nederland 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden