Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

In 2 Vandaag een reportage over een vrouw die haar ex-man voor de rechter daagt omdat die zijn hiv-besmetting geheim hield. En een gesprek met fotografe Dayna Smith (17.35 uur, Ned. 2).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In Het Lagerhuis wordt gedebatteerd over een goede pijnbestrijding die euthanasie overbodig maakt, het betalen van smeergeld door Nederlandse bedrijven en de houding van de PvdA ten opzichte van de Navo-bombardementen (21.05 uur, Ned. 3).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de tenniswedstrijd om de Fed Cup tussen Nederland en België (14.00 uur, Ned. 2).

A C T I E

Laat de Leeuw staat helemaal in het teken van de actie voor de vluchtelingen van Kosovo en duurt tot twee uur. Met Youp van 't Hek, Adèle Bloemendaal, Trijntje Oosterhuis, Acda & De Munnik, Ilse de Lange, Blf, Clouseau, André Hazes, Tony Neef, Willem Nijholt en enkele politici (23.40 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

Hoofdgast van Kamerbreed is CDA-leider Jaap de Hoop Scheffer. Aansluitend een debat over de tanende rol van Nederland Distributieland (11.04 uur, Radio 1).

Gasten in Spijkers met koppen zijn onder anderen minister Klaas de Vries, bokser Don Diego Poeder en schrijver/dichter Karel ten Haaf. De muziek komt van Robert Jan Stips (12.00 uur, Radio 2).

In Weekendcafé een optreden van Marijke Boon, en ook Frank Boeyen, Joep Onderdelinden, Sarina en Rob Janszen (16.00 uur, Radio 2).

Cabaretgroep De Vliegende Panters treedt op in Volgspot Live. Daarin ook de groep Louisiana Radio, de Nederlandsse zanger, componist en tekstschrijver J. W. Roy en Esma, de koningin van het Macedonische zigeunerlied (22.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

D O C U M E N T A I R E

World Press Photo-winnares Dayna Smith vertelt in BV De Wereld over het fotograferen van een oorlog. Verder twee reportages uit China en een optreden van Female Factory (14.10 uur, Ned. 1).

Op 1 april vertrokken twee medewerkers van Waskracht naar Kosovo. In een speciale bijdrage is hun roadmovie te zien (19.30 uur, Ned. 3).

Kruispunt volgt de Nederlandse arts Dineke Venekamp, die in de Albanese hoofdstad Tirana de psychische opvang coördineert van vluchtelingen uit Kosovo. En hoe beleeft rabbijn Soetendorp de herdenking van de holocaust tegen de achtergrond van de gebeurtenissen in ex-Joegoslavië (22.14 uur, Ned. 1).

S P O R T

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van de marathon van Rotterdam, de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik en de tenniswedstrijd Nederland-België om de Fed Cup (12.00 uur, Ned. 2)

C U L T U U R

Duke Ellington staat centraal in Reiziger in muziek. Kenner Walter van de Leur praat over de bijna een eeuw geleden geboren bandleider. Er wordt muziek gemaakt door The Dutch Jazz Orchestra onder leiding van Jerry van Rooyen (11.00 uur, Ned. 3).

Mag een museum kunst uit eigen bezit verkopen en wat is daarbij de rol van de museum-directeur? Een discussie in De Plantage met onder anderen D66'er Boris Dittrich (17.00 uur, Ned. 3).

De ex-tatoeëerder Nick de Bie, de derde broer van Wim, komt op bezoek in De bunker van De Bie (22.50 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

VVD-fractievoorzitter Dijkstal praat over Kosovo en het vreemdelingenbeleid in het Radio 1 Journaal (13.30 uur).

Rechtstreeks: de nationale filmquiz in Weekendcafé (16.00 uur, Radio 2).

Regisseur en toneelschrijfster Eva Bauknecht staat centraal in Volgspot (00.00 uur, Radio 1 & 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden