Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

Nova portretteert de Franse president Chirac die maandag op bezoek komt (22.15 uur, Ned. 3).

DOCUMENTAIRE

Opvoeden in beeld, over allochtone gezinnen met opvoedingsvraagstukken in Nederland. Deze keer: de begeleiding van peuters en kleuters naar een gezonde ontwikkeling (17.00 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA

In Het Lagerhuis gaat het over: extraatjes voor brave huurders, orgaandonaties en sportsponsoring door overheidsbedrijven (21.00 uur, Ned. 3).

SPORT

Het hardfietsen begint weer. Rechtstreeks verslag van de Omloop Het Volk in Studio Sport (14.35 uur, Ned. 2).

RADIO ZATERDAG

Frans Bromet (VPRO) en Peter Biemans (Veronica) over de zin en onzin van de psychologische begeleiding van mensen die zij voor de camera halen. In Spijkers met koppen (12.00 uur, Radio 2).

De tijd van leven, programma voor 50-plussers, gaat over opfrisverlof, het nut van vriendschap en de passies van Bob Kaper (12.05 uur, Radio 5).

TELEVISIE ZONDAG

Netwerk geeft reacties op de uitslagen van de verkiezingen in Sleeswijk-Holstein. En een reportage over het ruimteschroot rond de aarde: 5000 ton afval met een snelheid van 35000 kilometer per uur (20.15 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Buitenhof: economen en politici over de oude en de nieuwe economie. Nooit meer recessie, altijd groei (12.05 uur, Ned. 3).

SPORT

In Studio Sport: EK indoor atletiek in Gent, de alternatieve Elfstedentocht in Finland, Dynamo-Zwolle (mannen, volleybal), AAC-Volewijckers (vrouwen, handbal), het WK sprint voor schaatsers in Seoul, DVO-NIC (korfbal) en het WK touwtrekken (12.10 uur, Ned. 2).

Het programma van de reguliere Studio Sport bevat betaald voetbal, hockey, gewichtheffen, WK sprint voor schaatsers en EK atletiek (19.00 uur, Ned. 2).

CULTUUR

Reiziger in muziek bevat een special over de sopraan Dawn Upshwa, die overigens niet zal zingen (11.00 uur, Ned. 3).

Beeldend kunstenaar Co Westerik is gast in De Plantage. Daarin ook schrijver-recensent Hans Goedkoop en psycho analyticus en schrijfster Anna Enquist over het boekenweekgeschenk van Harry Mulisch (17.00 uur, Ned. 3).

AMUSEMENT

De Rijdende Rechter buigt zich over een conflict in Rotterdam waar de gemeente vijfenvijftig platanen wil weghalen. En dan is er een verhuurder die wil dat zijn huurder de deur herstelt omdat hij er op eigen houtje een kattenluik in heeft aangebracht (21.45 uur, Ned. 1).

Dolman & Gremdaat bezoeken musicus Bennie Jolink van de groep Normaal (22.35 uur, Net 5).

RADIO ZONDAG

Kamerlid Mohammed Rabae praat in De andere wereld van zondagmorgen over het achterstandsbeleid in het onderwijs (07.07 uur, Radio 1).

D66-leider Thom de Graaf is gast in Radio 1- Journaal (12.00 uur, Radio 1).

Klassiekenzo voor jongeren, bezorgt een optreden van de Thelonius Monk Award-winnaar Jesse van Ruller. Verder aandacht voor de nieuwste muziek van John Williams (13.00 uur, Radio 4).

Erewraak in de Nederlandse rechtspraak en een vredesmacht voor Congo zijn de onderwerpen van De andere wereld van zondagmiddag (13.02 uur, Radio 5).

Trouw redacteur Lodewijk Dros verzorgt 'De eigen zinnigheid' in De andere wereld van zondagavond. Daarin ook de filosoof Hans Achterhuis, ds Hans Visser en een portret van de Surinaamse cabaretière Jetty Mathurin (18.02 uur, Radio 5).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden