Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Jaaroverzicht Netwerk Herhaling van de terugblik op 2002 (16.08 uur, Nederland 1).

Jaaroverzicht 2002 Beknopt overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten van het afgelopen jaar (20.30 uur, RTL 5).

DOCUMENTAIRE

Dokument Junior Drie straatvoetballers uit Alphen aan de Rijn zijn boos omdat ze nergens lekker kunnen ballen. De grote mensen in hun straat zijn als de dood dat er een krasje op hun auto komt en sturen de jongens steeds weg. Kelly en Merel uit Huizen willen dat er wat gedaan wordt aan een spekgladde brug in hun buurt. Vorig jaar is Kelly daar heel hard met de fiets gevallen (15.15 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Elfde Uur Special waarin Andries Knevel met Marten Fortuyn, Maartje van Weegen, Hans van den Broek en EO-voorzitter dominee Arie van der Veer terugblikt op 2002 (20.28 uur, Nederland 1).

MUZIEK

Liesbeth List: Van Shaffy tot Piaf Een compilatie van de theatershow 'Van Shaffy tot Piaf', waarmee chansonnière Liesbeth List de afgelopen jaren door de theaters reisde. In de show laat ze de grootste successen uit haar carrière de revue passeren (21.25 uur, Nederland 1).

Pavarotti & Friends; 2002 Concert van Luciano Pavarotti met onder anderen Andrea Bocelli en Lou Reed (21.55 uur, België 2).

André Rieu Weens oudejaarsconcert door André Rieu en gekostumeerd orkest (22.40 uur, Nederland 2). Bij de Duitse ZDF Rieu's optreden in de Hamburgse Colorline Arena (20.15 uur).

André Hazes Registratie van het concert in augustus in het Amsterdamse Olympisch Stadion (22.40 uur, SBS 6).

Robbie Williams Registratie van Williams' show vanuit de Royal Albert Hall in Londen (22.55, Yorin).

Night of the Proms Muzikale eindejaarsshow met Marco Borsato, The Pointer Sisters, Simple Minds, violist David Garrett, Il Novecento en Fine Fleur (23.18 en 0.05 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Een betoverend uiteinde en een magisch begin Henk van der Meyden is terug! Vanuit zijn Scheveningse woning presenteert hij de 'magicshow' met tovenaar Hans Kazan en de illusionisten (met de beide zoons Kazan) van Magic Unlimited (20.58 uur, Nederland 2).

Spijkers Jaaroverzicht Dominee Gremdaat, Johan Stekelenburg, Bert Visscher, Daphne Deckers, Jan Marijnissen en Philip Freriks spelen samen met Jack Spijkerman aan de hand van tv-fragmenten uit het afgelopen jaar een oudejaarsspel voor het goede doel. Met veel medewerking van de Kopspijkers-typetjes (21.30 en 23.40 uur, Nederland 3).

Oudejaarsconference: Youp speelt Youp Oudejaarsconference door Youp van 't Hek met een terugblik op 2002 (22.30 uur, Nederland 3).

Het televisiejaar 2002 Terugblik op het afgelopen tv-jaar. Bekende Nederlanders (onder wie John de Mol, André van Duin, Dolf Jansen, Matthijs van Nieuwkerk, Viggo Waas, Cees Grimbergen) praten over de opvallende, teleurstellende en schokkende tv-momenten van 2002 (22.35 uur, Nederland 1).

BIKS! Plien (van Bennekom) en Bianca (Krijgsman), bekend van het 'Villa Achterwerk'-programma 'Zaai', geven in hun theaterprogramma 'Biks!' als twee plattelandsmeisjes een feest. In korte broek en rubberlaarzen en soms een latexpakje nemen ze de kijker mee naar het platteland van hun fantasie, waar geen berg te hoog is om overheen te vliegen. (20.00 uur, Nederland 3)

RADIO

De Ochtenden Gesprek over het afgelopen jaar aan de hand van zes thema's: het fortuynisme, de mediacratie, de Pax Americana, de veiligheid, de economie en de crisis in de sociaal-democratie (9.04 uur, Radio 1).

De Avonden Na tienen I.M. Boudewijn Büch. Opnamen uit 1985 waarin Boudewijn Büch met de schrijver A. Moonen door Den Haag wandelt. (22.02 uur, 747 AM)

Kunststof Te gast zijn zanger/pianist Maarten van Roozendaal en dichter Menno Wigman. Ze kijken terug op het afgelopen jaar (19.04 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden