Speciaal

TELEVISIE

In Ontbijt TV aandacht voor de pogingen van de regionale zender TV West het 'Maximagevoel' over te brengen. Verder een reportage over blinden en slechtzienden die hun weg zoeken op internet (07.27 uur, Ned. 1).

De walvisjacht staat centraal in 2Vandaag. Niet de hedendaagse jacht, maar de traditionele wijze waarop vissers van het Indonesische Lamalera de dieren vangen (17.35 uur, Ned. 2).

In Netwerk blikt Erik Hazelhoff Roelfzema terug op zijn leven. Onlangs verscheen de autobiografie van de 'Soldaat van Oranje'. Naast de bekende film werden er meer dan één miljoen boeken verkocht met het verhaal van zijn heldenrol als Engelandvaarder, RAF-piloot en adjudant van koningin Wilhelmina (20.30 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

In Waskracht! een reportage over katholieke paters en broeders in Congo en Rwanda. Samen met Guido Kleene, regisseur bij Theaterwerkplaats Independance, reisde programmamaker Hans Bouma naar Centraal Afrika. Ze kwamen onder andere terecht bij de Franse pater Denis Esmault in Congo, een leeggeplunderd land waar vrijwel niets meer functioneert, waar de wegen onbegaanbaar en bepaalde plekken volkomen ontoegankelijk zijn (19.53 uur, Ned. 3).

Noorderlicht laat zien hoe twee hartchirurgen van het Utrechtse Hart Long Instituut zich voorbereiden op de eerste implantatie van het mechanische kunsthart (20.25 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Tineke Verburg ontvangt in Lunch TV internationaal schaakmeester, schrijver en medepresentator van 'Ook dat nog' Hans Böhm (12.00 uur, Ned. 2).

In de TV Show op reis gaat Ivo Niehe op bezoek bij acteur en meesterverteller Peter Ustinov, jazz-zangeres Rita Reys en Miranda, wier vader op klaarlichte dag werd beroofd en vermoord. Haar broer maakte daarop een einde aan zijn leven (21.25 uur, Ned. 2).

Voor- en tegenstanders van genetisch gemanipuleerde grondstoffen gaan in Babylon met elkaar in discussie in een kas met gemodificeerde planten. Gespreksleider is Kefah Allush (21.34 uur, Ned. 1).

In Kelder & Co een portret van internetondernemer Roel Pieper. Hij wordt gevolgd tijdens een zakenreis naar New York (22.20 uur, Net 5).

In Heilig Vuur gaan zanger Syb van der Ploeg van De Kast en tekstschrijver Han Kooreneef van Marco Borsato in gesprek over levensbeschouwelijke thema's in de popmuziek. Verder te gast Ruth Miltenburg, die een boek schreef over het omgaan met een dodelijke ziekte, en oud-minister Elco Brinkman, die aangeeft wat de betekenis van de bijbel in zijn dagelijkse leven is (22.28 uur, Ned. 1).

Barend & Van Dorp krijgen burgemeester Schelto Patijn van Amsterdam op bezoek. De muzikale bijdrage komt van de Zeeuwse formatie Blof (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

In beide edities van het Sportjournaal aandacht voor de voorbereiding van het Nederlands elftal op de vriendschappelijke wedstrijd tegen Schotland, aanstaande woensdag (18.40 uur, Ned. 2 en 22.16 uur, Ned. 3).

Studio NOS heeft beelden van Engels, Spaans en Italiaans competitievoetbal (23.00 uur, Ned. 2).

JEUGD

In Honk! aandacht voor internet, de speelfilm 'Lek' en een optreden van de Mind Menders (17.00 uur, Ned. 3).

RADIO

De Radio 5 Documentaire vertelt het levensverhaal van voetbalhooligan Hans die zijn leven wil veranderen, maar niet weet hoe. Hij besluit de pelgrimstocht naar het Spaanse Santiago de Compostella te maken (13.00 uur, Radio 5).

Ongehoord gaat over de invloed van licht op het werk van schilder J.H. Weissenbruch en in de psychiatrie (15.00 uur, Radio 5).

In Spiegels de herhaling van een interview met Volkskrant-hoofdredacteur Pieter Broertjes (16.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden