Speciaal

TELEVISIE

TweeVandaag heeft een reportage over de mond- en klauwzeerepidemie in Engeland. Ook aandacht voor het boek 'Afrekenen met Peper' dat vandaag verschijnt. In dat boek wordt zeer kritisch geschreven over het onderzoek van de ondernemingsraad naar het declaratiegedrag van de voormalige burgemeester van Rotterdam (17.59 uur, Nederland 2).

Netwerk vraagt zich af of Nederland te ver is doorgeschoten als gedoogland. En verder: hoe is het mogelijk dat Clinton in nog geen drie maanden van zijn voetstuk is gevallen?

PRAATPROGRAMMA'S

In Gezondheidsplein een gesprek over chronisch zieke kinderen, een reportage over paardenmelkerij, een vervolg-reportage over nierdonoren en een cursus levensreddend handelen (15.00 uur, Nederland 1).

De Rotterdamse 'drugsdominee' Hans Visser is vanavond het Zwarte Schaap. Zowel zijn bewonderaars als tegenstanders vinden hem een solist, die nimmer een blad voor de mond neemt. Achter het hek zitten 'witte schapen' als Nora Storm van de Junkiebond Rotterdam, maar ook Wilma Knoops van de bruidswinkel naast de Pauluskerk en Manuel Kneepkens van de Stadspartij Rotterdam (21.20 uur, Ned. 3).

Barend & Van Dorp laten Pistolen Paultje aan het woord, jarenlang de ongekroonde koning van de Amsterdamse onderwereld. Ook gesprekken met politiek commentator van RTL Nieuws, Frits Wester, over de uitglijer van de kroonprins, en met Boudewijn Buch, schrijver en tv-maker. En een optreden van Ebonique (22.45 uur, RTL4).

SPORT

Studio Sport brengt om 18.50 uur een samenvatting van de WK indoor atletiek in Lissabon. Om 19.55 uur rechtstreeks verslag van de WK afstanden schaatsen in Salt Lake City (Nederland 2).

AMUSEMENT

Vanaf vandaag de nieuwe dertiendelige politieserie Dok 12, waarin de Rotterdamse rivierpolitie de strijd aanbindt met criminelen in het Rotterdamse havengebied (20.30 uur, RTL 4).

RADIO

In Plein Publiek, het imaginaire plein waar gasten worden ontvangen op verschillende locaties, gaat het gesprek over 'zelfdiagnostiek'. Wat moeten we verwachten van de hulpmiddeltjes waarmee je thuis kunt nagaan of je zwanger bent, je bloeddruk kunt meten of kunt nagaan of je wellicht seropositief bent? Wie vangt je op als inderdaad blijkt dat je besmet bent met het hiv-virus? (09.00 uur, Radio 5).

In Schuim en as, cultuurprogramma, de oprukkende Japanse mode-ontwerpers. Hoe zien hun collecties eruit? Verder de cultuur van het wielrennen, met een interview met wielerjournalist Robert Janssens, die liefst veertig jaar het snelle fietswerk volgt. En een reportage over de tentoonstelling 'Van Pietje Bel tot kippenvel', over de ontwikkeling van het kinderboek. Femke Halsema, lid van de fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer, zorgt voor de aftrap van een nieuwe rubriek, over illusies, idealen, wensen en gedachten (14.00 uur, Radio 5).

1,2 miljoen honden is Nederland rijk. 12000 daarvan bijten geregeld van zich af. Eén keer per jaar blijkt zo'n beet fataal. Staatssecretaris Gabor voerde destijds het fokverbod in voor de pitbullterriër, maar sindsdien duiken er regelmatig andere gevaarlijke rassen op. Het aantal bijtincidenten is ook niet teruggelopen. Kunnen we met wetgeving, muilkorven en agressietests de gevaarlijke hondenkaken wel voldoende in bedwang houden? Over dat onderwerp gaat de Radio 5 documentaire (13.05 uur, Radio 5).

Schepper & Co besteedt aandacht aan een nieuwe trend: katholiek worden. De Rode Hoed in Amsterdam wijdt er een symposium aan en Trouw-redacteur Monique Slingerland vertelt over haar bekering. Verder de schrijver Hans Werkman en de dichter Simon Vinkenoog over vloeken. En de omstreden theoloog Den Heijer legt uit waarom hij vertrekt als hoogleraar in Kampen (16.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden