Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Ook: Maurice de Valk, internationaal stressdeskundige, over de vakantiedip. Na hun vakantie zien mensen er dikwijls als een berg tegenop om weer te gaan werken. (21.57 uur, Nederland 1) DOCUMENTAIRE Andere Tijden gaat over de bloedige staatsgreep in Chili, op 11 september 30 jaar geleden. Het geschiedenisprogramma maakte een eigen reportage in Chili over de val van de regering Allende. Met onder meer het relaas van Arturo Jiron, de toenmalige minister van volksgezondheid in Allendes kabinet. Hij was de laatste die Allende levend gezien heeft. Ook een reportage uit het dorpje Paine, waar naar verhouding de meeste mannen verdwenen zijn. De hoofdstraat van Paine heet dan ook 'Straat van de weduwen'. In Chili worden nog steeds gerechtelijke stappen voorbereid tegen de verantwoordelijken. (20.55 uur, Nederland 3).

Ook: 'De val van Allende', 16.02, Radio 747 AM. 'Betrayal in Santiago: Who shot Salvador Allende?' Documentaire. (00.07 uur, Nederland 3. Doc. Story: Operatie Condor (22.50 uur, Canvas) Married in America. Wie Michael Apteds documentaire '7 Up' kent, weet wat er staat te wachten met zijn nieuwe project, 'Married in America'. Voor '7 UP' filmt Apted iedere 7 jaar een groep Engelse mensen die samen een dwarsdoorsnee van de maatschappij vormen. In de eerste film waren ze zeven jaar, in 1998 kwam het vervolgdeel '42 UP' uit.

Een soortgelijk project begint Apted nu in de Verenigde Staten, met negen koppels. In 2001 filmde hij ze in deaanloop van en tijdens hun huwelijk. Vanavond en de komende twee dagen worden de drie afleveringen die hiervan zijn gemaakt uitgezonden. Apted is van plan de stellen iedere twee jaar te bezoeken, te filmen en te interviewen. Al deze eerste aflevering is onthullend: de onderlinge misverstanden en meningsverschillen van de stellen zijn voor een buitenstaander al zichtbaar. (23.10 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S Soeterbeeck gaat over het homohuwelijk. RK-moraaltheoloog Frans Vosman en Henk Beerten van het COC kruisen de degens met elkaar over het homohuwelijk naar aanleiding van het recente document van het Vaticaan waarin katholieke politici worden opgeroepen om zich uit te spreken tegen het homohuwelijk omdat dit 'immoreel' is. (16.30 uur, Nederland 1) SPORT

In NOS Sportjournaal aandacht voor het Nederlands Elftal dat zich voorbereidt op de wedstrijd tegen Tjechië, morgen. Verder: De Ronde van Spanje. (19.10 uur en 22.31 uur, Nederland 2).

In Studio Sport een reportage over het voetbalproject van Feyenoord in Ghana. (22.46 uur, Nederland 2)

RADIO

Dolce Vita verdiept zich in het lichaamshaar, dat steeds meer verdwijnt. Kale oksels, kale schedels en onbehaarde schaamstreken komen steeds meer in zwang. (8.30 uur, Radio 747 AM)

De Ochtenden: Een gesprek met socioloog Anton Zijderveld, over de integratie in Rotterdam. Hij is tegen geforceerde spreiding. (9.00 uur, Radio 1). In 'Noorderlicht Radio': De kunstnier die prof. dr. Willem Kolff zestig jaar geleden ontwierp, uit onderdelen van een bommenwerper en een T-Ford. (11.00 uur. Radio 1)

Plein Publiek gaat over een oogheelkundig project in Albanië. (10.00 uur, Radio 747 AM)

A4: Gast is dirigent Jules van Hessen. Hij dirigeert morgen en donderdag het Nederlands Theater Orkest en een mannenkoor, in concerten met joodse muziek in de Portugese Synagoge in Amsterdam. Als solist treden daar drie toonaangevende joodse cantors op, van Jerusalem, Chicago en New York. (16.30, Radio 4)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden