Speciaal

TELEVISIE

In 2Vandaag eveneens Wilhelmina en Hendrik, en de Israëlische verkiezingen. Ook een portret van een dorp in het aardbevingsgebied in India (17.29 uur, Nederland 2).

Netwerk gaat terug naar de Glenn Mills-school, waar jongeren zitten die met justitie in aanraking zijn geweest. Een jaar geleden werden enkelen van hen geportretteerd. Netwerk sprak opnieuw met hen (20.30 uur, Nederland 1). Ook aandacht voor de verkiezingen in Israël.

PRAATPROGRAMMA'S

Wilfried de Jong spreekt in De Jong in uitvoering met schaatser Erben Wennemars en sprinter Troy Douglas (23.10 uur, Nederland 3).

SPORT

In Studio Sport de WK skiën in St. Anton en de voorbereiding van de Nederlandse tennissers op de Davis Cup-ontmoeting met Spanje (20.30 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Man bijt hond ging op bezoek bij volksdansgroep Maroesjka in Heeze. Voorts een kijkje bij Ikea ('hoe krijg je die meubels in je auto?') en een bezoekje aan de Romboutstoren in Andel, waarvan de klok door een renovatie in het ongerede is geraakt. (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

In De Vijfde Verdieping een gesprek met Rocky Tuhuteru over de berichtgeving in Nederland over de Molukken, en over het solidariteitsconcert aanstaande zaterdag, dat door Tuhuteru mede wordt georganiseerd. Tuhuteru was presentator van Ontbijt TV en maakt tegenwoordig documentaires over Indonesië en de Molukken. Verder een gesprek met politicoloog en prominent PvdA'er Jos de Beus over de democratie; een discussie over de Cito-toets en een gesprek met de Amsterdamse 'drugspastor' en aidspatiënten-begeleider Ricus Dullaert naar aanleiding van zijn vertrek naar Afrika waar hij de strijd tegen het aids-virus wil voortzetten (9.00 uur, Radio 5).

Veel Israël in De Vara op 1. Onder meer een discussie tussen Trouw-correspondent Inez Polak, Paul de Waart, emeritus hoogleraar Volkenrecht en Hadassa Hirschfeld, adjunct-directeur van het Centrum informatie en documentatie Israël (Cidi). Daarnaast signaleert deze rubriek dat het aantal viskwekerijen in Nederland de afgelopen jaren spectaculair is gegroeid. Maar hoe te voorkomen dat na de gekke koeien binnenkort ook de 'gekke vissen' het nieuws gaan beheersen. Ook in hun voedsel zat tot voor kort een aanzienlijke hoeveelheid bloed- en rundermeel. Dat is weliswaar sinds 1 januari verboden, maar de controle daarop is niet best en in het buitenland is geen enkele controle (9.04, Radio 1).

Frits Spits ontvangt in Tijd voor Twee de bobsleeër Arend Glas, die het afgelopen weekeinde in Sankt Moritz met zijn team de vijftiende plaats haalde (12.02, Radio 2).

Actrice Monique van de Ven wordt geïnterviewd in Andersdenkenden. Binnenkort is Van de Ven te zien in de nieuwe reeks 'Spangen', het Nederlandse equivalent van Cagney en Lacey (18.02, Radio 5).

NOS-Langs de Lijn brengt de wedstrijd Vitesse-AZ in de kwartfinale van de Amstel-Cup. Ook de wedstrijden FC-Zwolle-FC Twente, Roda JC-PSV en tennis, de Davis Cup (20.04, Radio 1).

In Club Lek onder meer optredens van de New Yorkse band Speedball Baby en Seedling. Deze laatste band, bestaande uit drie jongens en een meisje, maakte tijdens de laatste editie van Noorderslag veel indruk. Deze week komt hun eerste cd uit: 'Elevator Music'. Die is verder de hele week te horen op 3FM als Disque Pop de La Semaine (22.02, Radio 3).

In De Avonden onder meer het 'Gesproken Uitzicht' van Neeltje Maria Min, dichter te Koedijk, een kort verhaal van Arnon Grunberg vanuit New York en Heere Heeresma in gesprek met de dichter Jan Baeke over diens bundel 'Zo is de zee' (24.00 uur, Radio 5).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden