Speciaal

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

De Wereld van de Marine Eerste deel van zesdelige serie. Vandaag een tactische oefening in het besneeuwde Noorwegen. De mariniers moeten snel en onopvallend het land verlaten. Ook een kijkje bij het fregat 'De Zeven Provinciën', waar een man-over-boord-oefening wordt gedaan. En een nachtelijke patrouille van het 'stationsschip' van de Nederlandse marine in Caribisch gebied (22.00 uur, Nederland 2).

Werelden: Out of Eden Tijdens de apartheid werden de Bosjesmannen, de Boesmans, uitgestorven verklaard. Nu staan ze symbool voor de levenskracht van Zuid-Afrika en zijn ze de troetelkinderen van de nieuwe regering. Gaat daarmee hun droom in vervulling, of is dit het begin van een nieuwe nachtmerrie? (22.50 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Pauw in Panama Jeroen Pauw praat met de in opspraak geraakte ex-imam Abdullah Haselhoef. Die zegt: ,,Ik ben niet extreem, absoluut niet. Er wordt een karikatuur van me gemaakt.'' Andere gasten zijn: Robbie Muntz, Paul-Jan van de Wint en Leon de Winter (23.15 uur, BNN).

SPORT

WK Voetbal

Rechtstreekse verslagen van wedstrijden om 8.20 uur, 10.25 uur, 13.25 uur en 15.25 uur (Ned. 2).

Sportjournaal besteedt onder andere aandacht aan het WK voetbal (19.43 uur, Nederland 2). In de avonduitzending (22.14 uur, Nederland 3) daarnaast aandacht voor hockey, de beslissende derde wedstrijd in de halve finale play offs vrouwen tussen Amsterdam en Klein Zwitserland.

Studio Sport: WK 2002 Samenvattingen en analyses van de vandaag gespeelde wedstrijden. Ook reportages en interviews vanuit Zuid-Korea en Japan. Tussen 21.15 uur en 21.20 uur is er een NOS Sportjournaal met het overige sportnieuws (20.25 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard Onderwerpen: Janet Jackson, het blad Foxy en een interview met de nabestaanden van de man die in Singapore werd vermoord op een meubelbeurs (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

De Ochtenden In 'Het Interview' (9.00 uur, Radio 1) een gesprek met Dick Schoof, directeur van de Immigratie- en naturalisatiedienst (IND) en een reportage vanaf de werf van 'Mammoet', het bedrijf dat wereldberoemd werd door het optakelen van de Koersk en dat vandaag de 'Koning Willem I Trofee' krijgt. In 'Het Buitenland' (10.00 uur) aandacht voor het nieuwe Internationale Strafhof dat per 1 juli in Den Haag wordt gevestigd. Ook een item over een dreigende humanitaire ramp die dreigt in Afrika. Verder: hoe ziet de toekomst van Yasser Arafat eruit? En wat houdt het confucianisme, de staatsfilosofie van Zuid-Korea, in? In 'Het Onderzoek'' (11.00 uur) een reportage over misstanden bij de Groningse gemeentebrandweer. En een zoektocht naar de verschillende ladingen die de naam Anne Frank (vandaag zou zij 73 jaar zijn geworden) inmiddels dekt.

Tijd voor twee Bij Frits Spits aan de Tafel voor Twee zit zangeres Lori Spee. Zij speelt deze week 'The First Lady', een gezongen biografie van Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Spee schreef zelf de liedteksten en de muziek, de regie is in handen van Herman van Veen (12.02 uur, Radio 2).

De Avonden besteedt onder meer aandacht aan het overlijden van Adriaan Morriën door heruitzending van een gesprek dat Wim Brand in 1996 met de schrijver had. Over ouder worden, poëzie en het verleden (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden