Speciaal

TELEVISIE

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Gast is Johan Stekelenburg. hij is na zijn ziekte weer aan de slag gegaan als burgemeester van Tilburg. Muziek van Moloko (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Sportpaleis de Jong Nederland telt nog zo'n dertien hondenrenbanen. In Oude Pekela ligt een ouderwetse grasrenbaan. Een kleine selectie hondenfanaten komt hier iedere week bijeen. Voor deze eigenaars zijn hun honden echte topsporters: ze krijgen de beste voeding en verzorging en tijdens de race een heus rugnummer. Hun leven staat volledig in het teken van hun beest. Maar nadat het startschot heeft geklonken gaan de honden achter de nephaas aanhollen, en is het spektakel 20 seconden al weer voorbij. Een portret van de renbaan in Oude Pekela en de liefde van de eigenaars die hun hond naar de overwinning schreeuwen (20.25 uur, Nederland 3).

Night of the champions Met vier bokswedstrijden. Als eerste staat de partij in het superweltergewicht tussen de Hongaar Mihaly Kotai en de Argentijn Oscar Daniel Veliz op het programma. Dan het lichtwelter-duel tussen de Deen Allan Vester en Nederlander Akunel Dias. Daarna is het de beurt aan twee dames die strijden in de bantamklasse. De Deense Anita Christensen tegen de uit Kenia afkomstige Monqie Chipeta. De uitsmijter wordt gevormd door het treffen tussen de zwaargewichten, de Argentijn Sandro Vasquez en de Nederlander Richel Hersisia. Vasquez, die ook wel 'El Tyson de la Boca' wordt genoemd, belooft een geduchte kluif te worden voor het aanstormende talent Hersisia, die als geuzennaam 'The Dutch Sonny Liston' koestert (23.15, RTL 5).

CULTUUR

R.A.M. Cannes journaal Met het dagelijks verslag van het filmfestival. Vanavond aandacht voor de film '5 o'clock in the Afternoon' van de beroemde Iraanse filmmaker Samira Makhmalbaf en voor de nieuwe film van André Téchiné 'Les Egarés' (01.05 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Boulevard In het panel: Henkjan Smits en Peter van der Vorst. Onderwerpen: Horst 'Derrick' Tappert wordt 80 jaar; Máxima wordt zaterdag 32 jaar; en Oliver Stone gaar het leven van Alexander de Grote verfilmen (18.30 uur, RTL 4).

Tv show Ivo Niehe gaat thuis in Noordwijk op bezoek bij Ralph Inbar. Mr. Bananasplit vertelt onder meer over zijn traumatische jeugd. Ook zijn huwelijk met Sonja Barend en zijn nieuwe programma TV Masqué met als eerste hoofdgast Frits Barend komen aan bod. Ivo Niehe bezoekt ook Esther Hart, de Nederlandse deelneemster aan het Eurovisie Songfestival. De 32-jarige zangeres vertelt over het muzikale gezin met zes kinderen waaruit zij komt, haar verwachtingen en haar startnummer 14 (21.30 uur, Nederland 2).

RADIO

De Ochtenden In 'Het gesprek' (09.00 uur, Radio 1) een interview met D66-kamerlid Bert Bakker, die deel uitmaakt van het formatieteam van de partij. Om 10.00 uur in 'Het Buitenland' aandacht voor België. Gediscussieerd wordt over de vraag of België weer op de wereldkaart staat. Volgens de minister van buitenlandse zaken Louis Michel wel. maar of dat zo is bespreken in het honderd jaar oude brasserie La Terasse in Brussel drie Belgiëkenners: de Afrika-specialist Filip Reyntjes, de chef Europa van het persagentschap Belga Paul Goossens en de schrijver Geert van Istendael. 'Het Onderzoek met Argos' (11.00 uur) gaat over een drastische aanpassing van de opsporingsbevoegdheden van politie en justitie bij de bestrijding van het terrorisme, die neerkomt op 'boeven met boeven vangen'. Sinds 'Van Traa' was dat nou net verboden (09.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden