Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

DOCUMENTAIRE

Metterdaad heeft vandaag een speciale aflevering, 'Metterdaad bedankt'. Hierin worden kijkers en gulle gevers bedankt en kunnen ze zien hoe hun geld is besteed. In deze uitzending onder andere aandacht voor de projecten in de Oekraïne, Soedan en Zuid-Afrika. Naast een terugblik op de documentaires ziet de kijker videobeelden van hoe het er nu is (22.30 uur; Ned. 1).

Zo is het leven belicht in de nieuwe reeks 'De Autorijschool' de lesperikelen van een aantal mensen in Nederland en België., Sommigen van hen volgden bijna een jaar lang rijles, waarna ze alsnog verschillende keren zakten voor hun examen (22.00 uur, Ned. 1).

SPORT

In de ban van sport belicht achtergronden van sport op maatschappelijk, politiek en sociaal niveau. In de aflevering van vanavond staat de situatie van twee voetbaltrainers in Abu Dhabi centraal. Van voormalig Feyenoord trainer Rinus Israël wordt verwacht dat hij zijn club Al Wahda gewoon weer kampioen maakt, terwijl Lex Schoenmaker op de schopstoel zit bij het verrassend sterke Al Jazira (21.30 uur, RTL 5).

AMUSEMENT

Eerste druk met Midas Midas vraagt zich af waarom ingenieur P. Oosting minder bekend is dan hijzelf. Verder beklimt hij de eiffeltoren van Rotterdam, legt hij uit hoe de Romeinen nog ver voor Christus onder het water door liepen en brengt hij met een simpele beweging van zijn pink tonnen staal in beweging (20.05 uur, Ned. 3).

Circle of friends gaat over worstelen met zonde, verleiding en maagdelijkheid. Morele dilemma's horen bij de liefde en deze worden in dit tv-drama tegen de achtergrond van twee studerende meisjes in het katholieke Ierland van de jaren vijftig geplaatst. Naar de bestseller van Maeve Binchy en geregisseerd door Pat O' Conner, die ook 'Cal' maakte. (22.45 uur, Ned. 3).

RADIO ZATERDAG

In Simek 's nachts ontmoet Martin onder anderen Felix Rottenberg. De voormalig partijvoorzitter van de PvdA is alweer enkele jaren niet meer actief in de politiek door een ernstige longziekte. Hij presenteert tegenwoordig het programma 'Het Schaduwkabinet', schrijft voor Het Parool een wekelijkse column en bekleedt nevenfuncties waaronder die van voorzitter van het filmfonds (00.04 uur, Ratio 1).

TELEVISIE ZONDAG

DOCUMENTAIRE

In Wijde wereld worden spraakmakende documentaires uit het verre en recente verleden herhaald. Vandaag zijn dat er twee: 'Het Symbool' van Lex Runderkamp en 'The Long March of Lu San' van Hans Fels en Martijn van Haalen. 'Het Symbool' gaat over de Colombiaanse guerrillabeweging M19, die het antieke zwaard van Bolivar stal om zo zichzelf aan de wereld voor te stellen. 'The Long March' gaat over bejaarde militairen die indertijd met Tjang Kai-Shek naar Taiwan vluchtten en na jaren eindelijk weer hun familie terugzagen (11.00 uur, Ned. 3).

SPORT

Golf Par 5 staat vandaag in het teken van het Brits Open golftoernooi, een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Het evenement wordt gespeeld op de banen van het Royal Lytham and St. Annes (11.00 uur, RTL 5)

AMUSEMENT

Begraven is een zevendelige zwarte satire over de uitvaartbranche. Twee broers (Hein en Peter Berkhof) hebben gezamenlijk de leiding over een klein begrafenisbedrijf. Hein wil het bedrijf in de geest van zijn overleden vader voortzetten. Peter wil het bedrijf met zijn vindingrijke en commerciële plannen zo snel mogelijk vergroten en moderniseren (20.25 uur, Ned. 3).

RADIO ZONDAG

Het Steenen Tijdperk laat de komende weken in vijf afleveringen de pophistorische jaren 1969 tot en met 1978 centraal staan. Er is aandacht voor wereldnieuws, historische radiofragmenten en specifieke zomerhits uit die jaren. Iedere aflevering staan twee achtereenvolgende zomers geprogrammeerd, te beginnen met 1969 en 1970 (14.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden