Speciaal

TELEVISIE

De volgende zaak Heidi Iepema volgt Nederlanders die een bekeuring hebben gekregen voor overtredingen als door rood rijden, wildplassen, fout parkeren en dronkemansgedrag en hiertegen een bezwaarschrift indienen. Hoe creatief mensen worden met een geldboete in het vooruitzicht is vanavond te zien. Vooral als het gaat om verkeersovertredingen, wordt alles uit de kast gehaald (22.00 uur, Nederland 1).

De mensen van de roofdierenopvang In aflevering 6 van de docu-soap gaat een kleine Duitse dierentuin de roofdierenverblijven sluiten. De eigenaren hebben roofdierenopvang Pantera gevraagd de laatste overgebleven leeuw op te nemen. Jetty Tool haalt de leeuwin met de dierenambulance op. Het kost veel moeite om het dier te verdoven. Eenmaal onderweg raakt het dier in paniek en verwondt het zichzelf (22.25 uur, Nederland 1).

Dokument zendt de documentaire 'Slapeloze Nachten' uit, die ingaat op slapeloosheid en de vervelende gevolgen daarvan. De documentaire laat zien hoe diep slaapproblemen kunnen ingrijpen in het persoonlijk leven en hoe de 24-uurseconomie mensen tot slapeloosheid brengt. Slapeloosheid is een maatschappelijk probleem aan het worden, dat zo langzamerhand zeker tweeënhalf miljoen mensen treft (22.50 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

De Rijdende Rechter Mr. Frank Visser doet bindende uitspraken in burenruzies, familievetes, erfeniskwesties en conflicten tussen werkgever en werknemer. Een echtpaar uit De Bilt heeft een uit de hand gelopen meningsverschil met de bovenbuurvrouw over het al dan niet open zetten van de gezamenlijke portiekdeur. Het echtpaar heeft last van tocht als de portiekdeur openstaat, maar de buurvrouw vindt de stankoverlast van haar buren zo erg dat de deur open moet blijven (21.00 uur, Nederland 1).

SPORT

WK Voetbal 2002 Live verslag van de achtste finales in het WK 2002, die worden gespeeld tussen Mexico en de Verenigde Staten (8.20 uur) en tussen Brazilië en België (13.20 uur, Nederland 2).

JEUGD

Het geheim van Vredenhof Voormalig hoofd 'Tros Aktua-TV' Wibo van de Linde heeft in 1983 deze vijfdelige serie geschreven en geregisseerd. Deze week zendt de Tros de serie, die zich in zijn geheel afspeelt op het Waddeneiland Schiermonnikoog, nogmaals uit op kindernet Z@ppelin. De spannende jeugdserie bevat geen beroepsacteurs. Praktisch alle rollen zijn gespeeld door mensen die op Schiermonnikoog wonen en werken (10.10 uur, Nederland 3).

RADIO

747-documentaire Frans van Savelkou was in de jaren '80 een idealistische drugsdealer, geïnspireerd door Griekse Café Amanmuziek en het Piraeus van de jaren '20 (16.00 uur, 747 AM).

A4 Lex Bohlmeijer ontvangt contrabassist Quirijn Regteren van Altena. Aanleiding is de nieuwe cd 'Pantomime', met hedendaagse muziek voor contrabas en piano van componisten als Sofia Gubaidulina, Roel van Oosten en Arthur Honegger. Contrabassist Quirijn van Regteren Altena is samen met pianist Peter Beijersbergen van Henegouwen op de cd te beluisteren (16.30 uur, Radio 4).

Radio Urbania strijkt neer in het Rotterdamse Katendrecht. Verslaggeefster Bente Hamel maakte een serie reportages over het schiereiland in de Maas, ooit Chinatown en hoerenbuurt, nu een lekker hapje voor projectontwikkelaars en een oude volkswijk met de bekende problemen: vuil op straat, verloederde panden en een heersend gevoel van onveiligheid. Maar ook met prachtige, eindeloze kades en uitzicht op de Erasmusbrug. Het is dat uitzicht wat 'de Kaap' tot een gewilde locatie maakt. De komende jaren worden er zo'n 1200 woningen gebouwd voor de kapitaalkrachtige Rotterdammers. Dat betekent dat het bewonersaantal zal verdubbelen (18.30 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden