Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

De Confrontatie Rolf -hij is twintig jaar en behoorlijk spastisch, maar hij heeft een onafhankelijke, scherpe geest. Hij besteedt veel tijd aan het schrijven van prachtige gedichten. Voor de buitenwereld lijkt het misschien of Rolf geboren is in een verkeerd lichaam. Maar daar denkt hijzelf toch anders over (19.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp praten vanavond met Peter Paul de Vries, directeur Vereniging Effecten Bezitters, over de aandeelhoudersvergadering bij Ahold en met Arnold Gelderman, Nederlandse stemmenregisseur van de nieuwe Walt Disney-film 'Finding Nemo'. Verder een optreden van de Nederlandse Opera, 'La Bohème' met Piotr Beczala (22.20 uur, RTL4).

In Krachtstroom nemen Patty Brard en Ronald Giphart plaats in de stoelen van Yoeri en Lennart. In deze aflevering gaat het over imago, sociale besmetting en vergankelijkheid (23.10 uur, Nederland 1).

CULTUUR

R.A.M: Het IDFA-journaal. Aandacht voor de documentaire 'The Corporation', over de macht van multinationals, met onder anderen documentairemaker Michael Moore. Ook aandacht voor de documentaire 'Surplus', over het drama van koopverslaving (23.50 uur, Nederland 3).

NPS Klassiek Welke passie en emotie gepaard gaan met het uitvoeren van de 'Missa Veni Sancte Spiritus' van Pierre de Manchicourt uit de 16de eeuw, horen we van Paul van Nevel die het Nederlands Kamerkoor dirigeert. In Bourgondische sferen reconstrueert Renee Jonker de ontdekkingstocht van Paul van Nevel naar de Renaissance en naar de eigenaardigheden die deze mis tot een meesterwerk maken (00.05 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

In RTL Boulevard aandacht voor Carré, de Koninklijke stadsschouwburg van Amsterdam, die vanwege een verbouwing vanaf januari 2004 zijn deuren tien maanden moet sluiten. Verder een portret van Elisabeth Jagger, model en dochter van Mick Jagger (18.30 uur, RTL4).

Man bijt hond In Nederland organiseren diverse busmaatschappijen de bekende dagbustripjes. Vaak draait het hierbij om verkoopdemonstraties en bingo's. Iemand die daar een sport van maakt, is Peter Bakker. Hij is inmiddels toe aan zijn 722ste bustripje (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De Ochtenden Om 9.04 uur 'Het Interview': volgende maand gaat het laatste deel van de 'The Lord of the Rings'-trilogie in première. Voor echte 'Lord of the Rings'-fanaten is een heel speciale 'thuishaven' gecreëerd op internet. De beheerder van de site, Philip Kooijman, wil de fantasiewereld van Tolkien tot leven brengen in de meest interactieve manier die je maar kunt bedenken. Om 10.00 uur in 'Het Buitenland' een reportage over de pogingen van het communistische Noord-Koreaanse regime om de zuiderburen te lokken voor een bezoek aan de Kumkangberg, vlak over de zwaar bewaakte grens. Om 11.00 uur 'Het Onderzoek'. In Twente is al jaren een dierenmishandelaar actief. Wie zijn die mensen die, schijnbaar gewetenloos, zich te buiten gaan aan vaak grof geweld tegen dieren? En hoe kunnen ze worden opgespoord? (09.04 uur, Radio 1).

Plein Publiek

Klaas Drupsteen praat met stadsecoloog Remco Daalder over dieren in de stad, in dit geval Amsterdam. Daalder komt in de stad reigers tegen in winkelstraten, duiven die op het station patat eten of een slechtvalk die rotsen is gewend maar nu op de Rembrandttoren op 135 meter hoogte woont (10.02 uur, 747 am).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden