Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Antenne mocht filmen in de ebi van Vught. Hoe gaat het er werkelijk aan toe in de best beveiligde gevangenis van Nederland (21.30 uur, Ned. 2)?

Een familie in het dorp Fijnaart wil een loods verhuren maar wordt daarin gedwarsboomd door de burgemeester. In Ongelooflijke Verhalen een portret van een tirannieke bestuurder en de strijd van een burger tegen de willekeur van de gemeente (21.35 uur, Ned. 1).

PRAATPROGRAMMA'S

De psychologe Annette Heffels komt weer eens een bakje doen in Koffietijd (10.00 uur, RTL 4).

Minister Jan Pronk schuift aan bij Barend & Van Dorp (23.00 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport extra: uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Arsenal-Lens in de halve finale van het toernooi om de Uefa Cup. Verslaggever: Theo Reitsma (22.30 uur, Ned. 2).

RADIO

Het cultuurhistorisch programma Sporen gaat deze keer over smartlappen. Drs. Ben Leenders, de Wim Ibo van de smartlap, vertelt over de geschiedenis van het levenslied (09.00 uur, Radio 5).

EO Radio 1 biedt een gesprek met de omstreden theoloog Den Heyer, niet verketterd en niet ontslagen als hoogleraar (09.04 uur). Verder een reportage over de antigeweldchip die een stille dood lijkt te zijn gestorven (11.04 uur). Alom verrijzen in Nederland duurzame woonwijken. Maar hoe duurzaam zijn die? (13.34 uur, steeds op Radio 1).

Debat op 5 gaat over het 'schriftelijk spreekrecht' voor slachtoffers van ernstige misdrijven. Gedetineerden vinden dat maar niks. Een discussie met onder meer de vader van Meindert Tjoelker, advocaat Oscar Hammerstein en persofficier Van Delft (12.00 uur, Radio 5).

Kaat en Anna, bekender als de 'Nachtzusters' zijn te gast in Tijd voor twee (12.02 uur, Radio 2).

In oktober worden in België gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Nu al in de NPS-Bijlage een portret van het Vlaams Blok. Kleeft het succes aan Filip Dewinter of zakt hij weg (13.00 uur, Radio 5).

Het nummer 'Apache' van The Shadows is een onbetwiste klassieker. Lijntjes van Lips gaat terug naar gitarist Hank B. Marvin van die band. Marvin is van invloed geweest op tal van gitaristen. Op 19 april geeft hij een concert in Ahoy' in Rotterdam. Nu worden lijntjes gelegd naar The Ventures, Hi-Dramatic, Cliff Richard en ZZ & De Maskers (13.42 uur, Radio 5).

Morgen verschijnt 'Fantoompijn' het nieuwe boek van Arnon Grunberg. In Knetterende Letteren een gesprek met hem. Ook een gesprek over het libretto in de opera met librettist Janine Brogt, bariton Henk Smit en musicoloog Willem Bruls. In de rubriek 'Wat een taal' wordt gediscussieerd over het voorstel om de leerplicht voor vierjarigen in te voeren. Tekenaar Jos Collignon vertelt over zijn taalergernis en Jeroen Vullings verzorgt het boekennieuws (14.00 uur, Radio 5).

De avond in met... René van Royen en Sunnyva van der Vegt, auteurs van 'Asterix en de wijde wereld' (16.00 uur, Radio 2).

Het Theater van het Sentiment gaat terug naar 6 april 1981. Gesprekken met een lid van het 'Kinderen voor Kinderen'-koor van toen en met een van de vier surfers die in dat jaar poogden van Dakar naar Guadeloupe te zeilen. Het radiodocument bevat een discussie over het astronomisch hoge salaris van wijlen kwismaster Willem Ruis (20.00 uur, Radio 2).

Televisiemaker en schrijver Henk van der Horst bespreekt zijn uitzicht in De Avonden. Verder een discussie over de mogelijkheden om de media te bespelen, het wekelijkse pim-pam-pet-spel, 'De Wijde Blik' van Mat Wijn en een optreden van country-vertolker Will Oldham (22.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden