Speciaal

TELEVISIE

Voorzitter van het COC Nederland Henk Beerten schuift aan om te vertellen over het eventuele verbod op Roze Zaterdag door de Gemeenteraad in Enschede. Ook was er onlangs het bericht over homoseksuele leraren die niet meer uit durven te komen voor hun seksuele voorkeur uit angst voor pesterijen door hun leerlingen. Hoe zit het eigenlijk met de tolerantie tegen homoseksuelen in Nederland? (7.00 uur, Nederland 1)

DOCUMENTAIRE

NCRV Dokument 'Gewenste dood', deel 1 van het drieluik 'Regie over het eigen leven en sterven', waarin Rob Hof twee patiënten volgt die om actieve euthanasie vragen. Hoe gaan oncoloog Joep Douma en zijn afdeling om met de wens waardig te sterven? Hoe wordt het lijden verzacht en de angst weggenomen? (23.00 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

Tot op het bot Serie interviews door Frénk van der Linden. Vanavond: Eduard Bomhoff. Zijn korte maar heftige politieke loopbaan -zijn ministerschap duurde slechts 87 dagen- zorgde voor een ommekeer in het leven van econoom Eduard Bomhoff. Voor het eerst in zijn leven is hij werkloos met de twijfelachtige faam een querulant te zijn. ,,Er blijft dat hardnekkige misverstand dat ik een ruziemaker ben. Ik heb nooit ruzie gemaakt met Heinsbroek.'' (21.04 uur, Nederland 3)

SPORT

Studio Sport doet rechtstreeks verslag van het Grand Slam tennistoernooi van Roland Garros. Marcella Mesker, Ted van der Meer en Jan Roelfs verzorgen vanuit Parijs het commentaar bij de wedstrijden. (11.00 uur, Nederland 2)

AMUSEMENT

Bottom, The young Ones Rick Mayall, terug op de Nederlandse televisie met de zesdelige comedy-serie 'Believe Nothing', verschijnt als de eigenzinnige professor Adonis Cnut, de slimste en knapste man van Groot-Brittannië, misschien wel van heel de wereld. 'Believe Nothing' is een satire op het moderne leven en neemt de kijker mee naar een wereld waar alles net iets anders is dan het lijkt. Aflevering 2: Klaar om je buurman te meteoren (19.05 uur, Nederland 3).

RADIO

1 op de Middag Niet iedere gemeente voert de Wet voorzieningen Gehandicapten uit in het belang van mensen die vanwege hun handicap een voorziening aanvragen. De invoering van een protocol, waardoor alle gemeenten dezelfde criteria hanteren, is tot nu toe mislukt. Wat rest is een motie van het GroenLinks-kamerlid Evelien Tonkens, waarin wordt gevraagd om een Algemene Maatregel van Bestuur. De Chronisch zieken en Gehandicaptenraad stelt daarom een meldpunt in over de Wet voorzieningen Gehandicapten. Verder een gesprek met Karel Plasman, directeur van Corgo, een Belgisch bedrijf dat gaat proberen om het Old Boys Network van commissarissen te doorbreken. Gaat de nieuwe Corgo-commissaris iets doen aan de topsalarissen? (14.00 uur, Radio 1).

Punch brengt een gesprek met drie generaties medisch ethici; Heleen Dupuis (57), een van de eerste hoogleraren medische ethiek in Nederland, Evert van Leeuwen (49), hoogleraar medische ethiek aan de VU in Amsterdam en Annemarie Kalis (24), verbonden aan het centrum voor Bio-Ethiek in Utrecht. Hoe kijken zij aan tegen klonen, gelaats transplantaties en geslachtsbepaling? Daarnaast geeft, in de rubriek 'Van Gene Zijde', filosoof Arthur Schopenhauer (1788-1860), zijn kijk op het nieuws, bij monde van Paul Cliteur, hoogleraar filosofie in Leiden. Wat vindt Schopenhauer van de aanpak van de vogelpest, het pureren van goudvissen en het recordaantal vrouwen in het nieuwe kabinet? (13.30-15.00 uur, 747 AM)

De Avonden Het Gesproken Uitzicht van Dorine van Delft, beeldend kunstenaar, tijdelijk werkzaam in IJsland. (22.02, 747 AM)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden