Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk portretteert het Britse plaatsje Bradford, waar vorige week hevige rellen uitbraken tussen Aziatische jongeren en de politie. 'Netwerk' sprak met de relschoppers over de achterliggende reden van de rellen en volgde Abu Bashir: een leidinggevende persoonlijkheid binnen de Aziatische gemeenschap in het dorp (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Vervuild,vereenzaamd en verwaarloosd is een documentaire van Hans Polak waarin hij de afdeling Vangnet en Advies van de GGD in Rotterdam volgt. De afdeling probeert vervuilde en vereenzaamde mensen te helpen zodat er voor de cliënt en de omgeving weer een leefbare situatie ontstaat (13.15 uur, Nederland 3).

Het andere gezicht portretteert Leo Stoter (48) uit Den Haag die vecht tegen het wanbestuur en machtsmisbruik van lokale Haagse bestuurders. Volgens hem hebben ze hem beroofd van zijn bron van inkomsten en verkeert hij in een deplorabele geestelijke toestand. Hij sluit geweld niet uit wanneer er geen recht gedaan wordt, maar is voorlopig nog aan het onderhandelen (21.50 uur, Nederland 1).

SPORT

Tour de France Verslag van de tiende etappe van Aix-les-Bains naar Alpe d'Huez over 209 kilometer (10.25 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Bonanza vraagt zich af hoe de zomer van 2001 eruit ziet en doet een poging deze in beeld te brengen met vier 'locaties': de lucht, het strand, de nacht en de weg. Hoe zien deze plekken er in de zomer uit? Wat gebeurt er? In de aflevering van vandaag is 'lucht' het thema. Een film van Camille Verbunt en Edzard Mik over de choreografie van het vliegveld en de inmiddels ontmoedigende ervaring van het vliegen (10.00 uur, Nederland 3).

In De wereld van Boudewijn Büch ontdekt Boudewijn dat onverwacht veel popartiesten van Canadese afkomst zijn. Hun muziek verraadt deze achtergrond meestal niet, maar Acadian Driftwood van The Band is wel onlosmakelijk met de geschiedenis van de Acadiërs op Novia Scotia verbonden. Geldt dit ook voor Caldonia van Muddy Waters? (20.58 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Alle dieren tellen mee besteedt aandacht aan Gert te Winkel, die al 25 jaar dierenarts is in 'Het Asiel' aan de Polderweg in Amsterdam, dat in september honderd jaar bestaat. Aan de hand van Polygoonbeelden van het oude Amsterdam wordt de geschiedenis van dit bijzondere dierenasiel getoond (19.00 uur, Nederland 2).

RADIO

Stenders vroeg zal deze week meelopen in de Nijmeegse Vierdaagse en verslag doen van de persoonlijke belevenissen tijdens het jaarlijkse wandelevenement(6.00 uur, Radio 3).

De Ochtenden Komende vrijdag begint de G8-top in Genua. Twee jaar na de 'battle of Seattle' zit de angst voor ordeverstoringen er goed in. Gesprek met voormalig PvdA-voorzitter en Eerste-Kamerlid Thijs Wöltgens naar aanleiding van zijn pleidooi in NRC Handelsblad vorige week 'antiglobalisten' serieus te nemen en de discussie met hen aan te gaan (9.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek Klaas Drupsteen praat met Karel Brookhuis van het Verkeerskundig Studiecentrum in Groningen over files, omleidingen en alle andere ergernissen in het verkeer. Brookhuis volgt geërgerd de berichten over de grote uittocht van 1,1 miljoen vakantiegangers (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Ben Woldring is te gast bij Frits Spits. Ben Woldring is met zijn 16 jaar de jongste internetondernemer van Nederland. Hij wist al aardig wat succesvolle internetsites op te zetten. Vorig jaar bracht Woldring zijn autobiografie uit (12.02 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden