Speciaal

TELEVISIE

Netwerk gaat in op de terugkeer naar de aarde volgende week van het Russische ruimtestation Mir. Hoe goed hebben de Russen zich voorbereid en waar vallen de brokstukken? (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Koffietijd een gesprek met alle deelnemers aan het Nationale Songfestival. Koffiegast is Beau van Erven Dorens, nu nog presentator bij Veronica, maar vanaf begin april bij de nieuwe tv-zender ME. Ook een optreden van Jan Akkerman (10.00 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport, Na Elven brengt samenvattingen van de voetbalwedstrijden RKC-NAC, Heerenveen-Groningen. Ook wereldbeker schaatsen in Calgary. Oud-wielrenner Adri van der Poel is de gast (22.55 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Stardust interviewt Juliette Binoche. Zij heeft een Oscar-nominatie voor 'Chocolat', de nieuwste film van Lasse Halström. Ook aandacht voor 'Memento' van regisseur Christopher Nolan en voor de soapfilm 'Costa!' (23.05 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond probeert n.a.v. de Motorbeurs in Utrecht achter de speciale codes en gebruiken te komen tussen de motorrijders onderling. Op het parkeerterrein bij de jaarbeurs is Piet Niedorp, reisleider van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, de gids. Ook de kippenplaag in Alkmaar en een PTT-besteller die van het leven geniet. Het Weekgedicht gaat over de ramp in Enschede (19.00 uur, Nederland 1).

'n Gevaar op de weg, eerste aflevering van nieuwe 13-delige serie over wegpiraten. Ze worden door de camera op de voet gevolgd (21.30 uur, RTL 4).

RADIO

Op VPRO Vrijdag is om halftwee een optreden te beluisteren van de oude hippiegroep CCC Inc. De groep heeft een nieuwe cd uitgebracht als eerbetoon aan overleden bandlid en gitarist Jan Kloos. Om 9.00 uur praat Jan Donkers met europarlementariër Jan-Kees Wiebenga, die vorige week in Bolivia een conferentie bijwoonde over de bestrijding van de cocateelt. Stan van Houcke heeft om 10.00 uur een gesprek met Arnold Karskens over de geschiedenis van de Nederlandse oorlogsverslaggeving, waarover hij een boek heeft geschreven. 'Argos' (11.00 uur) gaat over de farmaceutische industrie. In 'De Wetenschap 't Zuiderlicht' (14.00 uur) prof. R.H. Dijkgraaf (mathematische fysica) over vrije wil en de vraag wat tijd precies is. In de cultuurrubriek (15.00 uur) onder meer een gesprek met literatuurhistoricus Piet Calis over Nederlandse schrijvers en tijdschriften tussen 1949 en 1951 n.a.v. het verschijnen van zijn boek 'Het elektrisch bestaan' (vanaf 9.00 uur, Radio 1).

Debat op 5 gaat over seksueel misbruik tussen kinderen onderling. Wanneer is sprake van pubergedrag en wanneer is een grens gepasseerd. Ook komt de vraag aan de orde of het feminisme dood is. Dit n.a.v. de mislukte prijsvraag van het tijdschrift Lover. De vraag was om een nieuw feministisch manifest te schrijven, maar niemand won de prijs en Anja Meulenbelt stapte teleurgesteld uit de jury (12.00 uur, radio 5).

In de Radio 5 documentaire 'Levenslang boze dromen' over mensen die bijna dagelijks last hebben van nachtmerries (13.05 uur, Radio 5).

In De Avonden het 'Gesproken Uitzicht' van Krikor Momdjian, beeldend kunstenaar te Woubrugge. In de rubriek 'De Droomhandel' praten Hans Goedkoop, Daphne Meijer en Thomas Verbogt onder leiding van Roel Bentz van den Berg over het werk van de Italiaanse fotograaf Massima Vitali. Deze maakt panoramafoto's van drukbevolkte disco's en stranden. Ook discussie over 'No such place', een cd van de Amerikaan Jim White, en over 'Gabriel's Gift', de nieuwe roman van Hanif Kureishi,, schrijver onder meer van het filmscript 'My Beautiful Laundrette' (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden