Speciaal

TELEVISIE

In Twee Vandaag aandacht voor de volksziekte waar niemand openlijk over durft te praten: incontinentie. Toch zijn er naar schatting twee miljoen vrouwen incontinent. Het is bovendien een probleem omdat artsen vaak niet weten hoe ze hun patiënten moeten helpen.

Het programma besteedt verder aandacht aan de fiscale maatregelen die de Nederlandse filmindustrie in de lift hielpen. In het kielzog daarvan zijn verschillende bedrijfjes en nieuwe banen ontstaan. Het nieuwe belastingstelsel dreigt hieraan een einde te maken. (17.29 uur, Ned. 2).

De redactie van Netwerk duikt in het juridische dossier van de claims tegen de tabaksindustrie. De sigarettenbranche heeft Nederlandse artsen benaderd in een poging belastende verklaringen van rokers en ex-rokers tegen de branche te weerleggen (19.29 uur, Ned. 1).

DOCUMENTAIRE

Vanavond de laatste aflevering van de Zembla-documentaire over de Olympische Spelen, dit keer over genetische doping en de gevolgen daarvan voor de sport. Microbiologen doen onderzoek naar genen waarmee atleten goed kunnen presteren zonder verboden middelen te gebruiken. Maar het injecteren van een gen dat de groei van rode bloedlichaampjes stiumuleert en de opname van stuurstof bevordert, kan fatale gevolgen hebben (21.15 uur, Ned. 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Catherine Keyl ontvangt kinderen van moeders die in een psychiatrisch ziekenhuis zijn opgenomen. Welke gevolgen heeft dat voor de kinderen? Veel kinderen komen zelf in de problemen (17.05 uur, RTL4).

SPORT

In Sportjournaal aandacht voor de Ronde van Spanje (wielrennen) en de US Open (tennis) (18.40 uur, Ned. 2)

In Studio NOS ook aandacht voor de Ronde van Spanje (wielrennen) en de US Open (tennis) (22.55 uur, Ned. 2)

RADIO

Ella Vogelaar vertrok drie jaar geleden als vice-voorzitter na een intern conflict bij de vakcentrale FNV. Sinds dit jaar leidt ze de 'taskforce' inburgering en moet ze nieuwkomers in onze samenleving helpen integreren. Vogelaar praat in Het CV over haar verleden en over haar werk (09.00 uur, radio 1).

In Buitenland een overzicht van buitenlandse media en een gesprek over Rusland met Oost-Europaspecialist René Does. Ook een radiodagboek van Nederlandse jongeren die Israël en het Palestijnse gebied bezochten. Daardoor veranderde hun kijk op de politiek (10.00 uur, Radio 1).

Kasper van Kooten, zoon van Kees van Kooten, gaat komende seizoen het populaire NCRV-programma 'Wie weet waar Willem Wever woont?' presenteren. Hij is te gast in Tijd voor Twee bij Frits Spits (12.02 uur, Radio 2).

De monetair econoom Eijffinger en Age Bakker van de Nederlandse Bank en het IMF treden bij KRO op 1 in discussie over de Wereldbank en de IMF, die volgende maand vergaderen in Praag (14.00 uur, Radio 1).

In Spiegels een portret van schrijver/filosoof Henk Weltevreden, dat grotendeels gemaakt is in het meest geïsoleerde land ter wereld: stalinisch Noord-Korea. In de zomer van 1999 reisde Weltevreden in dit bizarre land rond. Radiomaker Guido Spring maakte in het geheim radioopnames (16.00, Radio 5).

Cabaretier en tv-maker Wilfried de Jong is in het radioprogramma Radio Uit. Van hem verschijnt binnenkort zijn eerste verhalenbundel (17.05 uur, Radio 5).

In het praatprogramma BNN United, waarbij beginnende talenten een halfjaar lang kans krijgen radio te maken, aandacht voor het thema 'op kamers'. Hoe gaat dan met eten, geld, de inrichting van je kamer, bijbaantjes maar ook met seks? Een gesprek met chefkok Pierre Wind en seksuologe Goedele Liekens (20.00 uur, Radio 1).

In Twintig eeuwen zien op u neer een halfuur korte wereldgeschiedenis van 2000 jaar westerse beschaving. Dit keer de vijftiende eeuw, waarin Europa de wereld ontekte en de zestiende eeuw, van de reformatiebewegingen. (21.00 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden