Speciaal

TELEVISIE

ACTUALITEITEN

2Vandaag Dit weekeinde is door de Nederlandse Spoorwegen het beruchte nieuwe dienstrooster ingevoerd. De verwachting is dat het rooster in de spits op tenminste drie plaatsen voor grote problemen zal zorgen. Verder aandacht voor de rol van de Turkse Grijze Wolven. De politie begon een onderzoek naar de organisatie naar aanleiding van het boek van Stella Braam en Mehmet Ãœlger. Afgelopen week moest Braam voor de rechtbank getuigen (17.59 uur, Nederland 2).

Netwerk Het programma besteedt aandacht aan de oprichting van de nieuwe politieke partij Leefbaar Nederland. Met welke onderwerpen probeert deze partij bij de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar tien zetels in de wacht te slepen? (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Dokument zendt het eerste deel van een tweeluik over Rotterdam uit. Onder de titel 'Manhattan aan de Maas' wordt een portret geschetst van de grootste havenstad ter wereld en het episch centrum van de Nederlandse economie. Daarnaast is de stad dit jaar culturele hoofdstad van Europa (22.50 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Tien voor taal De taalstrijd tussen Nederland en Vlaanderen gaat weer van start. Vanavond begint een nieuwe reeks met in het Nederlandse team Sjoerd Pleijsier, Bavo Galama en Alfred van den Heuvel en voor de Vlamingen Kris Smet, Walter Zinzen en Goedele Wachters (21.00 uur, Nederland 1).

Damon is een comedy over een behendige undercover-agent die zich tot taak heeft gesteld de straten van Chicago weer veilig te maken. Bij zijn strijd tegen de misdaad maakt hij gebruik van talloze vermommingen. Vandaag verkleedt hij zich als vrouw om zo informatie los te peuteren van Janice, die een verhouding heeft met iemand van een striptent (23.45 uur, Nederland 3).

RADIO

Route 747 Ron Kas spreekt met José van Eijndhoven. Volgende maand wordt ze bestuursvoorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze zat in de commissie-Wijffels die het parlement adviseerde over de toekomst van de veeteelt, is oorspronkelijk scheikundige en nu nog directeur van het Rathenau-instituut. Ze spreekt over de moeilijke relatie tussen de wetenschap en de maatschappij, over haar positie als vrouw in een mannenwereld en natuurlijk over haar nieuwe functie (8.35 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Hans Blankert zit bij Frits Spits aan de 'tafel voor twee'. Blankert is oud werkgevers-voorzitter en huidig voorzitter van de sportkoepel NOC-NSF. Hij pleit voor een ministerie van sport (12.02 uur, Radio 2).

Schiffers.fm gaat op zoek naar de roots van de rock 'n roll. Deze week zendt het programma reportages uit over de legendarische muziekstad Liverpool. Wat is het geheim van Liverpool? Wat is er nog te merken van de Beatle-mania van de jaren '60? In een serie muzikale portretten van de stad Liverpool probeert verslaggever Johan van Slooten antwoorden te vinden (14.00 uur, Radio 2).

1 op de middag Marjolein Uitzinger besteedt aandacht aan geheime prijsafspraken in de telecom-sector. Ze praat erover met directeur A. Kist van de NMa. Ook aandacht voor het 'rondje om de kerk' dat gisteren bij de Nederlandse Spoorwegen is ingevoerd (14.00 uur, Radio 1).

Spiegels Simon Vinkenoog spreekt over de noodzaak tot dichten, zijn liefde voor Edith, het spijtige gevoel dat opkomt als hij aan zijn ouders denkt en over nog veel meer met programmamaker Arjan Visser (15.00 uur, 747 AM).

747 documentaire 'Waskracht!'-maker Rob Muntz is op tv weliswaar even verdwenen, maar voor de VPRO-radio maakte hij nog wel een documentaire. Drie weken ging hij aan het werk bij een louche artiestenburootje in Rotterdam, waar hij zich ontfermde over 16-jarige meisjes die in ruil voor een wurgcontract een borstvergroting kregen. Muntz werpt zich onverwacht op als de Robin Hood van de vrouwelijke B-artiestjes (16.00 uur, 747 AM).

De wandelende tak Begeleid door Jacques Verheijen zingt Mariejan van Oort Jiddische liederen uit het Oost-Europa van de 19e eeuw tot de Tweede Wereldoorlog. Deze liederen geven een indringend en kleurrijk beeld van het dagelijks leven van de Oost-Europese joden (18.30 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden