Speciaal

TELEVISIE

Hoe verwerkt Turkije de nieuwe aardbeving, terwijl de gevolgen van die in augustus het land nog volop bezighouden? In Netwerk een reportage vanuit Gölcük, waar de gevolgen van de eerste beving het dagelijks leven nog domineren. Verder een reportage over kinderarbeid in ontwikkelingslanden (20.30 uur, Ned. 1).

Heilig vuur gaat in op de vraag of kinderen vanaf twaalf jaar zelf om euthanasie mogen vragen. Volgende week worden diverse groeperingen in de Tweede Kamer gehoord over dit voorstel. Het dilemma wordt geïllustreerd met een reportage over een negentienjarig meisje, dat als kind zo ernstig ziek was dat ze niet meer verder wilde leven (22.25 uur, Ned. 1).

D O C U M E N T A I R E

Noorderlicht gaat vanavond over een Londense wijk, waar 'Big Brother' werkelijkheid is. Tweehonderdveertig videocamera's houden deze wijk vierentwintig uur per dag in de gaten. Doel is het inperken van de criminaliteit (20.25 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

In De Ochtenden is cabaretier Paul van Vliet te gast. Van Vliet maakte als ambassadeur van Unicef een documentaire over de weeskinderen van Zambia, een van de Afrikaanse landen die het zwaarst zijn getroffen door aids (09.05 uur, Ned. 1).

Ivo Niehe ontmoet in zijn TV Show op reis de Dalai Lama, de politiek en geestelijk leider van Tibet. Aan de orde komen de situatie in Tibet, de jeugd van de Dalai Lama en diens omstreden visie op homoseksualiteit. Niehe praat in deze uitzending tevens met Willeke Alberti en popster Phil Collins (21.45 uur, Ned.2).

C U L T U U R

Waskracht!: hoe vertel je een onsympathieke boodschap op een mediagenieke manier? Intercultureel mediatrainer Bahram Sadeghi brengt Bert Henken, de voorzitter van de ondernemersvereniging uit Elst, de fijne kneepjes bij van publiek optreden voor de camera. Henken werd door de landelijke media als xenofobe rechtse rakker neergezet toen hij voorstelde om een avondklok voor asielzoekers in te stellen om vijf uur 's middags (19.55 uur, Ned. 3).

RADIO

De Open Plek gaat verder met de opbouw van het digitale debat over de toekomst van het landschap in Het Groene Hart. Deze week aandacht voor de boeren. Zoals bijvoorbeeld in de omgeving van Driebruggen: daar wordt grond gereserveerd voor natuur, agrarische grond wordt herverkaveld en er wordt gesleuteld aan de infrastructuur (10.02 uur, Radio 5).

De Radio 5 Documentaire: Verstoorde slaap. Over het Centrum voor Slaap en waakstoornissen van het Westeinde Ziekenhuis in Den Haag. Programmamaker Stefan Heijdendael verbleef enkele dagen en een nacht in het centrum om de geheimen van de verstoorde slaap te ontrafelen (13.05 uur, Radio 5).

Klaas Vos bezoekt in Hemelse Modder deze week het Joodse kerkhof bij Nijkerkerveen. Hij praat er met mevrouw Van de Brink, beheerder van het Joodse kerkhof (14.30 uur, Radio 5).

Jos Brink is gast in Radio Uit. Brink staat weer op het toneel met een cabaretprogramma. Verder theatermaakster Daphne de Bruin en de Marga Klompélezing door Theu Boermans (17.45 uur, Radio 5)

In De Avonden het literair variété van Music-Hall, met verhalen van Thomas Verbogt, J. P. Guépin en Adriaan Bontebal, en gedichten van A. L. Snijders. Na elven een gesprek met de Engelse reisschrijver Colin Thubron over zijn boek 'In Siberië'. Thubron deed zijn materiaal op tijdens een maandenlange reis, waarbij hij onder andere stage liep in een ziekenhuisje waar dronkelappen worden opgevangen. En na halftwaalf: De pen, een sigaar uit eigen doos, de voor radio geschreven memoires van Heere Heeresma (22.02 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden