Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland. Vandaag is het wereldwijd de dag voor de Geestelijke Volksgezondheid, in 'Goedemorgen Nederland' aandacht voor mensen met schizofrenie (7.00 uur, Nederland 1).

De Wandeling. Didier Moray (32) werkt als Broeder van Liefde met jongeren in probleemsituates, zoals druggebruik, criminaliteit en verstoorde relaties. De oorsprong van zijn werk is te vinden in zijn jeugd (16.30 uur, Nederland 1).

TV Show Gast is John Kraaykamp. (21.33 uur, Nederland 2 )

CULTUUR

De Avond van de Nederlandse Dans doet verslag van de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. In dit festival worden de hoogtepunten uit het afgelopen dansseizoen nog eenmaal gepresenteerd. Met choreografieën van onder meer Conny Janssen, Lightfoot-Lon, David Dawsonen Krisztina de Châtel. Verder de feestelijke finale met 80 amateurdansers die in september workshops volgden (20.32 uur Nederland 3).

AMUSEMENT

Man bijt hond. De enige bank die dingen weggeeft: de Voedselbank. Sjaak Sies en zijn vrouw vinden dat er veel te veel verspilling is. Daarom hebben ze de voedselbank opgericht om mensen die het nodig hebben, te steunen met voedselpakketten. Sjaak Sies krijgt veel voedsel aangeboden van bakkers, levensmiddelenfabrikanten, tuinders, etc. Verder aandacht voor ijssalon Toeti Froetie in Breda. Na vijftien jaar moet hun twee meter hoge plastic ijshoorn verdwijnen (19.00 uur, Nederland 1).

RADIO

De Ochtenden Een interview met arabist en journalist Maurice Blessing over de inburgeringscursus voor imams. Die werd in januari afgesloten met een diploma-uitreiking, maar dat was een farce. Blessing zocht een aantal cursisten op. Ze bleken nauwelijks een woord Nederlands te spreken en geen benul te hebben van integratieproblemen. Verder: ,,Er komt oorlog'', dreigt Paul Patty, voorzitter van de Molukse Raad in Almelo. De Molukkers zijn boos omdat de gemeente een islamitisch meisjesinternaat wil bouwen, pal naast hun activiteitengebouw Akar Bahar.

In het onderdeel Het Buitenland (vanaf 10 uur): Turkije wil 10000 soldaten naar Irak sturen. Een gesprek met Turkije-kenner Michiel Leezenberg en met de Iraakse koerd Mariwan Kanie. In Argos (vanaf 11.00 uur): de Duitse politie vond in de nacht van 15 op 16 november 2000 een lijk in het reactorgebouw van het pretpark Kernwasserwunderland in Kalkar. Door onderzoek van politie, justitie en douane kwam aan het licht dat de man afkomstig was uit Kazachstan. (9.00-12.00 uur, Radio 1)

Plein Publiek. Gast is Anneruth Wibaut, schrijfster van het kinderboek 'Slor!' Wibaut zat jaren in het onderwijs en geeft tegenwoordig cursussen opvoeding en vertellen. Ze is de achterkleindochter van Mathilde Wibaut. (10.00 uur,Radio 747 AM)

Haagse Veteranen. Gasten: Benk Korthals (VVD, oud-minister van justitie en defensie), Job de Ruiter (CDA, oud-minister van justitie en defensie) en Elske Ter Veld (PvdA, oud-staatssecretaris van sociale zaken). Zij praten over de affaire- Mabel Wisse Smit, het feit dat driekwart van de rechters in Nederland voor het legaliseren van softdrugs is en over de uitspraak van Wouter Bos in Nieuwe Revu dat hij nog niet weet of hij lijsttrekker wil worden van de PvdA. (13.00 uur, 747 AM)

Zes Afghanen, radiodocumentaire. Over zes jongeren uit Afghanistan. Ze kwamen in Nederland terecht na hun vlucht voor de Taliban en de verwikkelingen van de oorlog en kwamen om het leven bij een auto-ongeluk. Reconstructie van hun levens (16.00 uur, Radio 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden