Speciaal

TELEVISIE

Netwerk volgde Bush en Gore tijdens hun verkiezingscampagne in de Amerikaanse staat Michigan. Daar strijden de twee presidentskandidaten om de vele zwevende kiezers die deze staat telt (20.30 uur, Nederland 1).

PRAATPROGRAMMA'S

In Eer & Geweten praat presentator Arjan Visser over de Tien Geboden met schrijver Maarten 't Hart. Rode draad van het interview is 't Harts afkeer van het geloof versus het verlangen naar de tijd waarin dat geloof nog vanzelfsprekend en aanvaardbaar was (21.25 uur, Nederland 3).

SPORT

In NOS Studio Sport een vooruitblik op het komende schaatsseizoen (20.55 uur, Nederland 2).

Studio Sport, Na Elven gaat over het Nederlandse voetbal met een ruime samenvatting van de wedstrijd PSV-Vitesse en beelden van RKC-FC Utrecht, Roda JC-Fortuna Sittard, Heerenveen-Sparta en NEC-De Graafschap (22.55 uur, Nederland 2).

RADIO

Milo Anstadt is de hoofdgast in 1 op 1. Hij was documentairemaker, regisseur en adviseur van het Vara-bestuur (09.00 uur, Radio 1).

In 1971 probeerde Wim Kan de media te mobiliseren tegen de komst van de Japanse keizer Hirohito naar Nederland. De keizer kwam tóch, waardoor er voor het eerst massaal aandacht ontstond voor de Indische oorlogsslachtoffers. In zijn boek 'Er leven niet veel mensen meer' biedt journalist Kustaw Bessems op basis van talrijke tot nu toe onbekende bronnen, een reconstructie van de actie van Kan. Daarvoor aandacht in De Vijfde Verdieping (09.00 uur, Radio 5).

Remko Vrijdag zit aan tafel bij Frits Spits in Tijd voor Twee. Vrijdag is een van de drie drijvende krachten achter de Vliegende Panters. Deze week is de cd verschenen van hun zeer succesvolle cabaretprogramma 'Hype'. Vrijdag speelde eerder mee in de muzikale theaterproductie 'Tip Top'. Daarvoor ontving hij de Pisuisse Prijs voor de veelbelovendste student. Daarna kreeg hij ook de Pall Mall Exportprijs voor zijn rol in 'Tip Top' en voor zijn aandeel in de Vliegende Panters (12.02 uur, Radio 2).

Onderzoek in de Verenigde Staten laat zien dat in vrije-markt- democratieën geluk en welbevinden afnemen en onbehagen en depressies toenemen. In Weldenkende Mensen onder leiding van presentator Jan Tromp een debat over de vraag of we ons in het rijke Nederland nog kinderen, liefde en vriendschap kunnen veroorloven (16.00 uur, Radio 1).

In het sportprogramma Langs de Lijn flitsen van de voetbalwedstrijden PSV-Vitesse, Roda JC-Fortuna Sittard, Heerenveen-Sparta, RKC-FC Utrecht en NEC-de Graafschap (20.00 uur, Radio 1).

In Andersdenkenden ontvangt presentator Gerard Klaasen twee vrouwen van het Nederlandse toneel: de actrices Ellen Vogel en Henny Orri. Vogel (78) neemt dit seizoen afscheid met het toneelstuk 'Verzameld Werk'. Orri stopte officieel vijf jaar geleden met acteren, maar is sinds kort toch weer te zien in de monoloog 'Rose' (21.00 uur, Radio 5).

Een reportage van een bezoek van bisschop Van Luyn aan de catacomben van Calixtinus in Tot Uw Dienst. De eerste christenen begroeven daar hun doden. De catacomben bewaren de herinnering aan de rouw van lang geleden en ook aan het geloof in een eeuwig leven. Niet voor niets staat aan het begin van de catacomben een beeld van de Goede Herder, een teken van hoop. Christenen van nu delen die hoop. Een programma speciaal voor Allerheiligen en Allerzielen (21.22 uur, Radio 5).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden