Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

Het Lagerhuis Gedebatteerd wordt over de Nederlandse solidariteit met Amerikaans militair optreden en over de vrijheid van meningsuiting van moslims in Nederland. Ook wordt met staatssecretaris Verstand gedebatteerd over de uitkomsten van het Trouw-onderzoek dat vrouwen het niet erg vinden financieel afhankelijk te zijn van hun partner (21.05 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport Rechtstreeks verslag van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk. Richard Krajicek geeft commentaar vanuit de studio. Ook beelden van de Ronde van Spanje (13.55 uur, Nederland 2).

RADIO ZATERDAG

Spijkers met koppen Een gesprek met GroenLinks-kamerlid Tom Pitstra, die voor het eerst van zijn leven aanwezig was bij Prinsjesdag. De Chinese filmmaakster Yan Ting Yuen vertelt over haar documentaire 'Chin.Ind.' die maandag op nederland 1 wordt uitgezonden (12.02 uur, Radio 2).

Rigoletto Live vanuit het Royal Opera House in Londen een uitvoering van deze opera. Ook aandacht voor ander opera-nieuws (19.00 uur, Radio 4).

Smaakmakers ontvangt oud-Blue Diamond Riem de Wolff. Hij vormde veertig jaar lang met zijn broer Ruud het legendarische duo The Blue Diamonds. Vorig jaar overleed Ruud en op dat moment overwoog Riem om de te stoppen met muziek. Maar gestimuleerd door vrienden en collega's heeft hij onlangs toch weer een cd gemaakt. Met zijn zoon Steffen (20.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

PRAATPROGRAMMA'S

Buitenhof ontvangt de minister van binnenlandse zaken Klaas de Vries, die waakt over de nationale veiligheid. Hij maakt deel uit van de zevenkoppige ministerraad voor terrorismebestrijding die deze week onder leiding van Kok is geformeerd (12.07 uur, Nederland 3).

HH Zondag Hanneke Groenteman en Paul Haenen ontvangen Monic Hendrickx, actrice uit de film 'Nynke', zangeres Mathilde Santing en hoogleraar David Pinto, die ook al lijsttrekker wil worden van Leefbaar Nederland (17.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Studio Sport In de middaguitzending (11.45 uur) rechtstreekse beelden van de wedstrijden om de Davis Cup. Nederland en Frankrijk tennissen tegen elkaar. In de avond-uitzending aandacht voor eredivisie-voetbal (19.00 uur, Nederland 2).

Tros Sport Eredivisie Jack van Gelder interviewt Foppe de Haan over de wedstrijd tegen PSV. Ook een portret van Mohammed Allch, verdediger van FC Groningen en Marokkaans international, die behalve aan voetballen ook aan werk met verstandelijk gehandicapten doet (22.44 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

Ook dat nog Aan de orde komt een ontvoering tijdens een vakantie. De reisverzekering wil de schade niet vergoeden. ook aandacht voor parkeerproblemen in de binnenstad van Amsterdam en over de vreemde enquêteermethoden van Lekturama (20.55 uur, Nederland 1).

RADIO ZONDAG

OVT In 'Het spoor terug' een tweeluik over de geschiedenis van de volkstuinen in Nederland. Vanaf het eind van de jaren '50 worden er op de volkstuinen minder groentes verbouwd en wordt de tuin steeds meer een siertuin. Over de manier waarop de tuin moet worden onderhouden, ontstaat dicussie (10.00 uur, Radio 1).

Schepper & Co Een debat over religieus fanatisme. Religieuze tolerantie is een zeldzaam goed. Met hoogleraar Peter Nissen wordt gesproken over fanatisme op geloofsgebied (15.00 uur, 747 AM).

Uitgelicht Vorige week ging in Rotterdam de musical 'Foxtrot' in première. Volgende week beleeft 'Irma la Douce' eveneens de première. Beide musicals waren in de jaren zeventig populair en worden nu weer uit de mottenballen getrokken (21.05 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden