Speciaal

ACTUALITEITEN

OntbijtTV Deze allerlaatste uitzending is extra lang. Niet alleen wordt het laatste nieuws gepresenteerd, ook zijn er bijzondere gasten en wordt teruggeblikt in de geschiedenis. Met commentaar van het cabaretduo Arie en Sylvester (7.00 uur, Ned. 1).

2Vandaag Op deze 'Dag van de Architectuur' kijkt '2Vandaag' vanuit de lucht op Nederland samen met een architect en een planoloog. Waar zullen in de toekomst de grootste veranderingen plaatsvinden en is Nederland wel echt zo vol? De architect is Winy Maas, bedenker van revolutionaire plannen, zoals een windmolenpark van 50000 windmolens in de zee, gestapelde kassen in het Westland en woonterpen in de Maas (17.59 uur, Nederland 2).

SPORT

Wimbledon Vanaf 13.00 uur live verslag van de wedstrijden. Vanaf 21.45 uur uitgebreide dagoverzichten (RTL 5).

Sportjournaal Aandacht voor het tennistournooi van Wimbledon en WK Voetbal-nieuws (18.42 uur, Nederland 2; 22.14 uur, Nederland 3).

Studio Sport staat geheel in het teken van de TT Assen (19.29 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

RTL Boulevard In deze voorlopig laatste aflevering zitten Albert Verlinde en Peter van der Vorst in het commentatorenpanel. Onderwerpen: de favoriete vakantie-oorden van sterren, een reportage met 'GTST'-sterren van toen en nu, een koninklijk huis te koop, de concurrentiestrijd tussen de 25-jarige Zweedse kroonprinses Victoria en haar zusje, de nieuwste animatiefilm 'Spirit' en een terugblik op hoogtepunten uit 'RTL Boulevard' (18.30 uur, RTL 4).

Rolf's AntwoordApparaat Rolf Wouters zal op bijzondere wijze antwoord geven op de vraag 'waarom vliegt een vliegtuig?'. Daarna zal hij, zonder ooit een brevet te hebben gehaald, alleen een vliegtuig besturen (21.45 uur, Nederland 1).

Tros TV Show Ivo Niehe bezoekt het schrijversechtpaar Nicci French. In de studio het popidool van dit moment: de Colombiaanse Shakira (22.25 uur, Ned. 2).

RADIO

Dolce Vita Presentator Hettie Lubberding zoekt antwoord op de vraag of de euro het leven nu wel of niet duurder heeft gemaakt. Critici hebben opgeroepen tot een kopersstaking aanstaande maandag (8.30 uur, 747 AM).

De Ochtenden In 'Het gesprek' (9.00 uur, Radio 1) een interview met de hoogleraar economie Arjen van Witteloostuijn over het schandaal met Worldcom en de onrust op de markten die daarna is ontstaan. Een deskundige van het Finse ministerie voor bosbouw legt uit waarom zijn land als eerste lidstaat van de EU sinds de kernramp in Tsjernobil in 1986 weer een kernreactor gaat bouwen. Of er, gezien het voornemen van het nieuwe kabinet het bestaan van de kerncentrale te Borssele te rekken, mooie tijden aanbreken voor de kern-energielobby wordt besproken met Peer de Wijs, coördinator van een antikernenergie-organisatie. In 'Het Buitenland' (10.00 uur) een portret van Sierra Leone, een land waar de rust is weergekeerd na tien jaar burgeroorlog. In 'Het Onderzoek met Argos' (11.00 uur) een reconstructie van opnieuw een affaire binnen het Gelderse provinciebestuur, nu rond de VVD-gedeputeerde Boxem.

Plein Publiek Heidi Iepema praat met Mariëlle van Aggelen over de grote landelijke campagne die deze zomer start tegen het zwerfafval. Van Aggelen is directeur van 'Nederland Schoon' (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Bij Frits Spits aan tafel zit Koos van Dijk. Hij was de manager van Herman Brood, die bijna een jaar geleden van het dak van het Hilton in Amsterdam sprong. Van Dijk regelde een tentoonstelling in het Cobra Museum in Amstelveen met werken van Brood. Te zien vanaf 7 juli (12.02 uur, Radio 2).

1opdeMiddag Gesprek met onder anderen het CDA-kamerlid Siem Buijs over de ambulancezorg op dit moment. Vorig jaar verscheen daarover een alarmerend rapport (14.00 uur, Radio 1).

A4 Gesprek met Caroline Kaart naar aanleiding van de beëindiging van 'Caroline', een van de best beluisterde programma's op Radio 4 (16.30 uur, Radio 4).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden