Speciaal

TELEVISIE DOCUMENTAIRE

PRAATPROGRAMMA'S

Goedemorgen Nederland Wat is de waarde van de Stemwijzer, de vragenlijst op internet die aangeeft welke politieke partij het best bij je past? Verder: de lancering van een nieuw blootblad, voor vrouwen dit keer (07.00 uur, Nederland 1).

TV show Ivo Niehe is in Marken te gast bij Aart Staartjes. Zaterdag is hij voor het eerst sinds twintig jaar niet actief bij de intocht van Sinterklaas. Staartjes vertelt over zijn hang naar somberheid, zijn strijd voor kwalitatief hoogwaardige jeugdtelevisie en waarom hij met zoveel collega's is gebrouilleerd (21.30 uur, Nederland 2).

Krachtstroom Gerrit Zalm en Harry Mens zijn te gast. Mens laat weer eens weten hoe graag hij, ondanks zijn veelbesproken dubbelleven, minister wil worden (,,Als Pim zegt: 'Ik proef aan de sperma van een jongen wat hij de avond tevoren gegeten heeft', en hij krijgt 1,6 miljoen stemmen, dan maak ik me niet zoveel zorgen''). Maar Zalm (Lijfspreuk: ,,Het leven is een flipperspel. Leuk, maar volstrekt zinloos'') gaat niet in op de sollicitatie (23.17 uur, Nederland 1).

AMUSEMENT

Man bijt hond De gezondheidszorg wordt steeds duurder en er zijn lange wachtlijsten. Zieke planten hebben daar echter geen last van, want zij kunnen terecht bij plantendokter Van Kesteren in Zetten. Uit pure plantenliefde is hij een praktijk begonnen waar mensen met hun zieke plant terecht kunnen. Naast dit spreekuur gaat hij ook op huisbezoek. Bijkomend voordeel: hij doet het allemaal uit plantenliefde en voor niets (19.00 uur, Nederland 1).

De 100% Ab Show Komisch programma in tien delen, gebaseerd op de vraag: hoe passen de Nederlanders zich eigenlijk aan? Ab gaat op zoek naar de 100% AB (Aangepaste Burger). Met cabaretier Javier Guzman als Ab de Inburgerman ofwel I-man. In de eerste aflevering peilt Ab de stemming van onder anderen Menno Buch en Joop Braakhekke (20.25 uur, Nederland 3).

RADIO

Knooppunt Kranenbarg Presentator Bert Kranenbarg stelt iedere vrijdag een kandidaat-milieuminister aan de luisteraars voor. Dit keer is dat Kees van der Leun, directeur van het Utrechtse 'Greenprices', een organisatie die het gebruik van groene energie wil bevorderen (17.00 uur, Radio 2).

De ochtenden In 'Het gesprek' socioloog Abram de Swaan, die stelt dat de Nederlandse troepen en hun commandanten in Bosnië lafaards waren. De hele Nederlandse natie bestaat uit lafaards, zegt hij. Volgens De Swaan zou wat Dutchbat overkwam in Srebrenica geen enkel ander leger zijn overkomen (09.00 uur, Radio 1). In 'Het buitenland' een onderzoek naar de gevolgen van de aanslagen van 11 september 2001 voor de Arabisch-Amerikaanse gemeenschap (10.02 uur). In 'Het onderzoek met Argos' de industrie van de antidepressiva. Wereldwijd is dat de grootste medicijnenmarkt. Maar antidepressiva kunnen bijwerkingen hebben. Hoe alert is de overheid daarop? Verder: de voorbereidingen van de nieuwe Golfoorlog. Welke wapens levert Nederland en aan wie? (11.02 uur).

Kunststof Wijnkenner en schrijver Nicolaas Klei is te gast. Zojuist is zijn tweede 'Supermarkten Wijngids' verschenen (19.00 uur, Radio 1).

De avonden 'Het gesproken uitzicht' is van Constant Dullaart, 'merkwaardigheidsbekleder' in Amsterdam. Verder, in 'De droomhandel', 'Het boek van Gould, een roman in 12 vissen', geschreven door de Amerikaan Richard Flanagan, hetgeen een parodie vormt op de Tasmaanse geschiedenis en de film 'Bloodwork', waarin niet alleen de hoofdrol maar ook de regie in handen is van Clint Eastwood. In 'De muziek van Louis Lehmann' het vierde en laatste deel over de componist Francis Poulenc (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden