Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

Uiteraard ook veel Kosovo in 2 Vandaag (17.35 uur, Ned. 2).

Ook MiddagEditie heeft volop aandacht voor het strijdtoneel. Gast van de week is de scheidende europarlementariër en feministe van het eerste uur Hedy d'Ancona (12.05 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Theo van Goghs Het Laatste Oor heeft als motto: stop ingrijpen in Kosovo. Hoofdgast is Gé Berkhof, luitenant-generaal b.d. (23.50 uur, Veronica).

Dolly Parton is de gast van de dag bij David Letterman (22.40 uur, Fox).

S P O R T

Sportpaleis De Jong bezoekt Barcelona-doelman Hesp, de gelukkigste keeper ter wereld. De wielrenner Jeroen Blijlevens vertelt over zijn lichaam en vooral over de bijbehorende steenpuisten (19.56 uur, Ned. 3).

In Studio NOS onder meer de finale ijsdansen tijdens de wereldkampioenschappen kunstrijden in Helsinki. Ex-schaatsster Yvonne van Gennip kiest haar sportmoment van de eeuw (23.00 uur, Ned. 2).

C U L T U U R

De tweede aflevering van Op reis gaat over de Via Appia, 750 kilometer in acht dagen. Met een stratenmaker die lyrisch wordt van voorbijgangers, drie oude dames die regelmatig met hun fiets ten val komen en een authentieke Romeinse maaltijd van 17 gangen (20.56 uur, Ned. 3).

Andermans Veren gaat over de manier waarop cabaretiers naar de pauze (halve finales) en de finale toewerken. Met fragmenten van alle grote cabaretiers (22.00 uur, Ned. 1).

A M U S E M E N T

Het Muziekcafé wordt de opvolger van 'Op losse groeven' en 'Op volle toeren'. Het populaire Nederlandse repertoire komt volop aan bod. Met George Baker, Marianne Weber, Benny Neyman en Willeke Alberti. Ze worden aan elkaar gepraat met een soap in een buurtcafé (22.15 uur, Ned. 2).

Weer een nieuwe reeks Toppop Yeah! In het panel: Bobby Farrell (Boney M), zangeres en actrice Ricky Koole, Saskia Schaap van Saskia en Serge en Gerard Vogel (2Day). Presentatie: Bart Peeters (22.35 uur, Ned. 1).

RADIO

Plein Publiek gaat over de zorgverklaring in de gezondheidszorg. De zorgverklaring regelt de wijze waarop iemand in zijn laatste levensfase behandeld of verzorgd wil worden (09.00 uur, Radio 5).

Internationaal ligt Nederland voorop bij de beperking van de uitstoot van broeikasgassen. Maar als er harde afspraken moeten worden gemaakt ligt Nederland ineens dwars. Argos gaat over het 'Lubberiaanse milieubeleid' van minister Pronk (11.00 uur, Radio 1).

Het debat op 5 bevat zelfs twee debatten. Een over de toekomst van Suriname en een over de reorganisatie van tbs-klinieken (12.00 uur, Radio 5).

Jeugdboekenschrijfster Carry Slee is te gast in Tijd voor Twee. Voor haar boek 'Pijnstillers' kreeg ze deze week de Prijs van de Jonge Jury (12.02 uur, Radio 2).

Onder regie van Dora van der Groen en in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel het eerste deel van het drama De kus van de spinvrouw (13.00 uur, Radio 5).

Schuim en As gaat over het theater in 2025. Hoe ziet dat er dan uit? Verder een portret van de kunstenaar Waldo Bien van wie een nieuwe overzichtstentoonstelling 'A hunger to be less serious' wordt gehouden (14.00 uur, Radio 5).

Schrijver Jean-Paul Franssens en actrice Beppie Melissen zijn de gasten in De Recensenten. Franssens ging naar Melissens nieuwe voorstelling 'Ex' en omgekeerd las zij zijn nieuwe boek 'De wereld wil bedrogen worden' (20.00 uur, Radio 1).

André Spoor, onder meer oud-hoofdredacteur van NCR Handelsblad en correspondent in Wenen wordt in Uit het nieuws geinterviewd door John Jansen van Galen (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden