Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Netwerk Reportage over seriemoordenaar Koos H. die 23 jaar geleden in koelen bloede op z'n minst drie meisjes vermoordde. Zijn advocaat wil dat hij met begeleid verlof kan en misschien zelfs wel gratie krijgt. Een gesprek met een rechercheur uit die tijd en de vader van een van de meisjes. Ook een interview met auteur Tom Lanoye over de Belgische verkiezingen (20.30 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Zembla: gevaarlijke moeders Ouders hebben recht op hun kinderen, maar welke rechten heeft het kind? De Zembla-documentaire 'Gevaarlijke moeders' stelt die vraag naar aanleiding van het hoger beroep van Wanda R., de moeder van 'het meisje van Nulde'. Wanda R. werd veroordeeld omdat zij toeliet dat haar vriend haar dochtertje Rowena zo ernstig mishandelde dat het kind overleed. De rechter veroordeelde haar tot acht jaar gevangenisstraf. In hoger beroep hoopt Wanda R. op een lagere straf om zo snel mogelijk weer voor haar twee andere kinderen te kunnen zorgen. Er zijn ook deskundigen die vinden dat Wanda een nieuwe kans moet krijgen. In het algemeen geldt dat gezinsvoogden gezinshereniging het beste vinden wat een kind kan overkomen, ongeacht het verleden. Is dat zo? (21.15 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Rondom Tien praat over de dodenherdenking. Een debat met onder anderen burgemeester Cohen, geërgerde Amsterdammers, Marokkaanse jongeren en leerkrachten over de Marokkaanse jongeren die op 4 mei in Amsterdam met herdenkingskransen voetbalden en joden uitscholden (21.50 uur, Nederland 1).

Barend & Van Dorp Gasten: voetballer Clarence Seedorf over zijn onlangs verschenen controversiële biografie, waarin hij onder meer kritiek geeft op Louis van Gaal en Danny Blind; Anne Scheepmaker over rare eetgewoontes; muziek door Michael McDonald (22.30 uur, RTL 4).

SPORT

Studio Sport, Vak M staat geheel in het teken van de financiële malaise van het betaald voetbal. Mart Smeets praat erover met vier gasten: Henri van der Aart (managementbureau Trefpunt), Agnes Kant (Tweede-Kamerlid SP), Jaap van der Linden (oud-voorzitter FC Groningen) en Roelant Oltmans (voormalig algemeen directeur NAC) (23.04 uur, Ned. 2).

AMUSEMENT

Boulevard Onderwerpen: een exclusief gesprek met de vader van het meisje, dat door ex-'Big Brother'-kandidaat Gert-Jan was gedrogeerd; Linda de Mol over haar eigen tijdschrift; en een reactie van filmrecensenten op de première van 'The Matrix Reloaded' (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

Plein Publiek Heidi Iepema praat met muziekwetenschapper Mark van Tongeren. Hij is gespecialiseerd in boventoonzingen en schreef er een boek over. Daarvoor reisde hij onder meer naar de bakermat van het boventoonzingen: Tuva, in Zuid-Siberië. Maar niet alleen daar wordt aan boventoonzingen gedaan: ook in het Westen is het al jaren populair. Deze bijzondere manier van zingen is niet alleen zeer ontspannend, maar kan ook heilzaam werken. Hoe het klinkt is te horen in deze uitzending. Ook een reportage vanuit de oude graansilo in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Sinds kort zitten er prachtige appartementen in dit gebouw, vroeger was dat anders (10.00 uur, 747 AM).

Schiffers.FM Gast is de Amerikaanse zanger Michael McDonald om te praten over zijn nieuwe cd 'Motown', waarop hij verschillende classics van het legendarische Motown-label in een nieuw jasje heeft gestoken. McDonald brak door als zanger van The Doobie Brothers. In de jaren '80 had hij veel succes als solozanger (14.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden