Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN Bouwfraude-enquête Rechtstreekse uitzending van de verhoren (09.25 uur, Nederland 2).

DOCUMENTAIRE

Terug naar de kinderen van RIO Eerste van vier afleveringen over duurzame ontwikkeling. Aanleiding is de tweede Wereldconferentie van de Verenigde Naties over Duurzame Ontwikkeling. In deze Britse documentaire laat filmmaker Bruno Sorrentino zien wat er van de baby's is geworden die hij tien jaar geleden filmde voor de milieuconferentie in Rio (21.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Barend & Van Dorp Philomena Bijlhout, de gesjeesde staatssecretaris, is de eerste gast na de zomer. Verder een optreden van de Israëlische zangeres Noa met het nummer 'Eye in the sky' (22.30 uur, RTL 4).

AMUSEMENT

De televisiejaren Bekende Nederlanders kijken in dit programma terug op leuke en verrassende televisiehits uit een bepaald jaar. Afgewisseld door archiefbeelden geven zij hun commentaar op de nostalgische fragmenten. Het programma begint met herhalingen uit het vorige seizoen, en vanaf 3 oktober tot en met 30 december volgt een nieuwe reeks afleveringen. In elke aflevering passeert een jaar uit de televisiegeschiedenis de revue. Vandaag: het jaar 1959 (18.30 uur, Ned. 1).

RTL Boulevard Onderwerpen onder meer: een terugblik op de dood van Diana (toch een complot?); een eigen kleedlijn en tuinmeubelen van prins Charles; en tv-transfers (18.30 uur, RTL 4).

RADIO

De Ochtenden Om 9.00 uur (Radio 1) een debat tussen Roel Pieper en Pieter Hofstra over de verkeersproblemen in Nederland. Pieper ontwikkelde een systeem voor kilometerheffing. Tweede Kamerlid Hofstra (VVD) wees dit plan resoluut van de hand. Uiteindelijk werd de kilometerheffing afgeschoten en zoekt het nieuwe kabinet de oplossing in de aanleg van meer asfalt. Om 10.00 uur een reportage over het functioneren van de pers in Indonesië en een nieuwe aflevering in de serie portretten met allochtone schrijvers, deze keer Ibrahim Selman. Om 11.00 uur een reportage over afluistertechnieken in Nederland, aansluitend een gesprek met gezinssocioloog Kees de Hoog (die benadrukt dat Nederlanders conservatiever denken dan vaak wordt gedacht) en een gesprek met oud-premier Dries van Agt over de hernieuwde aandacht voor normen en waarden.

Madiwodo In de uitzendingen van deze week praten vijf hoofdredacteuren van Nederlandse dag- en weekbladen over zichzelf en hun blad. Vandaag: Dosia Brewer van Tip culinair (11.00 uur, 747 AM).

Spiegels In deze wekelijkse portrettenserie van de RVU worden markante persoonlijkheden geïnterviewd uit alle geledingen van de samenleving, over hun werk en hun persoonlijk leven. Vandaag: Martin Bril, columnist van de Volkskrant (15.00 uur, 747AM).

Coulissen Allerlaatste uitzending (na 28 jaar) van dit theaterprogramma, waarin acteurs en producenten konden vertellen over hun producties en tournees, en beginnende cabaretiers (Paul de Leeuw, bijvoorbeeld) zich konden presenteren. Natuurlijk wordt er teruggekeken, maar ook in deze laatste uitzending wordt het komende theaterseizoen niet vergeten. Presentatrice Joska Zinkweg praat onder anderen met vaste medewerker Jacques d'Ancona, en Jan Kok (de bedenker van het programma en tot vorig jaar de presentator) heeft een gesprek met Jochem ten Haaf, de man die in Londen triomfen viert met de voorstelling 'Vincent in Brixton' (20.00 uur, Radio 2).

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden