Speciaal

TELEVISIE ACTUALITEITEN

DOCUMENTAIRE

Gewest Zakenman Van Loenen heeft een gat in de markt ontdekt. Ziekenhuizen hebben een schrijnend tekort aan specialisten en Van Loenen regelt Zuid-Afrikaanse medici. Verder: Henk Tetteroo voert al sinds 1976 actie tegen de verlenging van de A4, bij Rotterdam (19.00 uur, Nederland 3).

Zembla 'Loket kindermishandeling': De afgelopen vijf jaar zijn in Nederlandse ziekenhuizen 71 baby's binnengebracht nadat zij door hun ouders zeer ernstig door elkaar zijn geschud. Sommige kinderen zijn hierdoor overleden, anderen hielden er zwaar hersenletsel aan over. Hoe is dit te voorkomen? (21.15 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Lunch tv Nieuwslezer Philip Freriks vertelt over zijn theatervoorstelling, boek en cd 'Ik herinner me...' waarmee hij dit weekend optreedt (13.13 uur, Nederland 2).

Barend en Witteman Ad Melkert, de voormalige PvdA-leider, komt praten over de val van het kabinet. Ook blikt hij terug op het afgelopen jaar (19.25 uur, Nederland 3).

SPORT

Sportjournaal Aandacht voor onder andere tennis, het Masters toernooi in Madrid, en voor baanwielrennen (18.43 uur, Nederland 2).

Studio Sport: Vak M. Te gast is de 39-jarige Deense voetballer van PSV, Jan Heintze. En aandacht voor het Uefa Cup-duel Spartak Moskou-Haarlem, dat 20 jaar geleden werd gespeeld. Bij deze wedstrijd kwamen volgens de officiële cijfers 63 personen om het leven (22.02 uur, Nederland 2).

CULTUUR

NPS jazz: George Duke Op 18 en 19 oktober van dit jaar vindt in Groningen het jaarlijkse jazzfestival 'De Marathon' plaats. Belangrijke artiest op het festival is toetsenist, producer en componist George Duke. Als vooruitblik aandacht voor Duke die in 2001 een vooraanstaande plaats op het North Sea Jazz Festival innam. Een concertregistratie. (00.02 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

De televisiejaren Dit keer staat het jaar 1981 centraal. Bekende Nederlanders zoals Antoinette Hertzenberg, Bart Veldkamp, Dione de Graaff en Fred Siebelink kijken terug op leuke en verrassende televisiehits uit dat jaar (18.33 uur, Nederland 1).

Raymann is laat! In deze derde aflevering ontvangt Tante Es de burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten. In zijn rubriek 'Groeten uit Paramaribo' Quintis Ristie. Hij is deze week onderdeel van de Suri-Stock, een heavy metal-festival in Suriname (23.15 uur, Nederland 3).

RADIO

Plein publiek Presentator Bert Kranenbarg praat met Willemien Wikkers. Zij is de uitdaging aangegaan de Bijbel zo na te vertellen dat ook jongeren de Bijbel willen lezen. Geen kinderbijbel, geen kleutertaal, maar een Bijbel waarin God een mail krijgt via de computer (10.00 uur, 747 AM).

Tijd voor twee Journalist Sietse van der Hoek heeft een boek geschreven over Aart Staartjes. De voormalige tv-recensent is te gast (12.20 uur, Radio 2).

Knetterende letteren Het forum bespreekt de nieuwe dichtbundel van Gerrit Kouwenaar. Conny Braam praat over haar boek 'De onweerstaanbare bastaard', een familieroman die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog in IJmuiden. En Ad Fransen praat over zijn boek 'De nadagen van Gerard Reve' (14.40 uur, 747 AM).

De avonden 'Het gesproken uitzicht' is van Paul Bogaers, beeldend kunstenaar te Tilburg. Daarna 'Het weekbericht van Anton de Goede', waarin een gesprek met de Amsterdamse politicoloog Meindert Fennema over zijn nieuwe theorie van de careless society. Waar komt de enorme toename van het aantal slordigheden in onze samenleving vandaan? Het hameren op normen en waarden is volgens Fennema niet het juiste antwoord. Verder: een optreden van dichter Walter Palm en de rubriek 'Audio archeologie' (22.02 uur, 747 AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden