Speciaal

TELEVISIE ZATERDAG

RADIO ZATERDAG

Kopstukken Europees commissaris en voormalig minister van buitenlandse zaken Hans van den Broek is te gast. Presentator Paul Witteman praat met hem over de betekenis van (klassieke) muziek in zijn leven (9.03 uur, Radio 4).

Het roze rijk Wat is er toch geworden van Willem van Albeda en Henk van Manen, hoofdpersonen uit de Reve-klassiekers 'De taal der liefde' en 'Lieve jongens'? De bijzondere driehoeksverhouding tussen de schrijver en de twee mannen liep uiteindelijk spaak (18.02 uur, 747 AM).

Smaakmakers Gast is de radiomaker Stefan Stasse. Hij is de presentator van de KRO-radioprogramma's 'Goudmijn' en 'Theater van het sentiment'. Muziek heeft altijd een grote rol in zijn leven gespeeld. Donderdag krijgt hij de prestigieuze Zilveren Reiss-microfoon voor het heimwee-programma 'Theater van het sentiment' (20.00 uur, Radio 2).

TELEVISIE ZONDAG

DOCUMENTAIRE

Close up Een portret van het Noord-Hollandse plaatsje Bergen, waar in de eerste helft van de 20ste eeuw een rijk cultureel leven totstandkwam. Een aantal Amsterdamse kunstenaars, onder wie Leo Gestel, Colnot, Filarski en de Franse schilder Le Fauconnier, vestigde zich in Bergen en stonden aan de wieg van 'De Bergensche School' (18.30 uur, Nederland 1).

Kunst...Omdat het moet! De Amerikaanse schrijver Norman Mailer probeert in zijn boek 'Portrait of Picasso as a young man' greep te krijgen op het karakter van schilder Picasso. Dat is tevens het uitgangspunt van de documentaire over Mailer en Picasso, waarin veel gebruik is gemaakt van archiefmateriaal en afbeeldingen van Picasso's werk (00.00 uur, Nederland 2).

PRAATPROGRAMMA'S

De Plantage De laatste uitzending. Presentatrice Hanneke Groenteman neemt afscheid in een twee uur durende rechtstreekse uitzending met gasten uit de afgelopen zeven jaar. Rowwen Hèze verzorgt de muzikale intermezzo's. Ook worden fragmenten getoond uit eerdere uitzendingen (16.00 uur, Nederland 3).

SPORT

Indy 500 Rechtstreeks verslag van de autorace Indy 500 die voor de 85e keer op de oval bij Indianapolis wordt gereden. De legendarische race is het grootste racespektakel ter wereld. Het commentaar is van Allard Kalff (16.15 uur, RTL 5).

CULTUUR

Roots en routes brengt een groot multicultureel concert met onder anderen Khaled, Serdar Otac, Spearhead en Postmen. Het concert werd gegeven aan de voet van de Rotterdamse Euromast (22.30 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

The Parkers is een Amerikaanse comedy-serie over moeder Nikki en dochter Kim die naar dezelfde school gaan. In de eerste aflevering hebben Kim en Nikki dringend geld nodig voor hun stijgende schoolkosten. Nikki dringt zich op als hondenoppasser bij een professor en neemt samen met Kim een baantje aan bij een paranormale telefonische hulpdienst. Het geld lijkt hier snel verdiend, maar er zit een naar smaakje aan (15.30 uur, Nederland 3).

Ook dat nog! Theezakjes vouwen is een trend die velen gelukkig maakt. Met name de zakjes voor vruchtenthee worden hier vaak voor gebruikt. De keuringsdienst voor waren heeft echter besloten dat door de afbeelding van bijvoorbeeld een aardbei het woord 'aardbeiensmaak' wordt gezet. Dit moet aangeven dat het om een aroma gaat en niet om echt fruit. 'Ook dat nog!' zocht een zakjesvouwster op (21.40 uur, Nederland 1).

Marc-Marie rechtstreeks is een nieuwe wekelijkse 'stand-up talkshow' van cabaretier Marc-Marie Huijbregts. De presentator laat zijn licht schijnen over actualiteiten, humor en cultuur. Verder ontvangt hij Sylvia Kristel, SP-voorman Jan Marijnissen en zangeres Lori Spee (21.00 uur, Nederland 1).

RADIO ZONDAG

Artiestenfoyer De centrale gast is oud-Tweede-Kamerlid van GroenLinks Ina Brouwer. Daarnaast zullen Pauline Oostenrijk en Ivo Janssen aan de stamtafel aanschuiven (12.00 uur, Radio 4).

Uit het nieuws Cees Grimbergen spreekt met Arie van der Hek, oud-Tweede-Kamerlid voor de PvdA. Daarna werd hij woordvoerder voor economische zaken. Van der Hek werd in zijn 'kamertijd' gezien als enfant terrible van de partij (21.00 uur, Radio 1).

Volgspot Zangeressen Sam Brown en Ellen ten Damme zijn te gast. Sam Brown, dochter van de overleden zangeres Vicky Brown, geeft een speciaal solo-concert. Onlangs gaf zij haar nieuwe cd 'Reboot' uit en binnenkort geeft ze een paar concerten in het Vicky Brown-huis in Den Bosch (23.00 uur, Radio 2).

Nachtlicht In het jaar dat Rotterdam culturele hoofdstad is, presenteert het programma verhalen, gedichten en muziek uit en over Rotterdam. Naast Deelder, Van der Krogt, Goedhart en Saïd El Haji (Viva Rotterdam), zullen ook 'gewone' Rotterdammers met hun verhalen te horen zijn (1.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden