Speciaal

Nova/Den Haag Vandaag is grotendeels gewijd aan de Eurotop over Europa en Irak (22.20 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

Nieuw Economisch Peil: Atilla's gouden bergen Na de enorme bloei gaat het nu slecht in de ict-sector. 'Nieuw economisch peil' volgde de jaargang '94 informatiekunde van de Universiteit Tilburg en reconstrueerde de vaak turbulente persoonlijke levensloop van een aantal studenten in de afgelopen negen jaar.

Centraal in deze afleveringstaat de opkomst, neergang en doorstart van de ondernemer Atilla Aytekin, een gedreven dertiger die overal ter wereld mogelijkheden ziet om zijn ict-dromen te verwezenlijken (20.00 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Het Jongeren Lagerhuis Jongeren voeren onder meer debat over werkloos zijn en over de vraag of agenten wel of niet een dienstpistool moeten hebben (19.00 uur, Nederland 3).

Spoorloos Voor de eerste maal in de geschiedenis van het programma is de redactie erin geslaagd een KID-kind (kind van een spermadonor) en de spermadonor bij elkaar te brengen. In deze uitzending de speurtocht naar de donorvader en de ontmoeting tussen de biologische vader en zijn door kunstmatige inseminatie verwekte zoon (21.00 uur, Nederland 1).

De rijdende rechter Senioren uit de Utrechtse wijk Kanaleneiland springen op de bres voor hun portemonnee. De huismeester van hun serviceflat is al lange tijd ziek en de bewoners moeten nu meebetalen aan diens vervanger. De beheerder van de flat vindt dat heel redelijk, maar de bewoners zijn het er absoluut niet mee eens. Mr. Frank Visser luistert naar het verhaal van beide partijen en komt er achter dat er veel meer aan de hand is (22.25 uur, Nederland 1).

SPORT

Studio 2 Nieuws & Voetbal Gast is BNN-presentatrice Bridget Maasland. Roderick Veelo praat met haar over haar nieuwe programma 'Neuken doe je zo' dat vanaf 24 februari te zien is. Met haar zal ook worden gesproken over seksuele voorlichting op scholen door de jaren heen. Maarten van Rossem en Jort Kelder zitten in het panel. Jack van Gelder praat met de gebroeders Tim en Yuri Cornelisse. Yuri is middenvelder bij RKC Waalwijk. Tim is rechtsback bij Vitesse. De broers komen vertellen over de wedstrijd RKC Waalwijk tegen Vitesse afgelopen zondag. Verder een portret van voetballer Peter van Vossen (22.45 uur, Nederland 2).

AMUSEMENT

The Cazalets Kroniek van een Britse familie, nieuwe zesdelige NCRV-serie over een Britse familie aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog (23.45 uur, Nederland 1).

RADIO

De Ochtenden met onder meer om 09.00 uur (Radio 1) een interview met generaal-majoor b.d. Adriaan van Vuren over het soort oorlog dat tegen Irak verwacht kan worden. En een reportage over de opheffing van de veerdiensten in Zeeuws-Vlaanderen. In de buitenlandrubriek (10.00 uur) onder andere een gesprek met historicus Herman von der Dunk over de houding van Duitsland tegenover een mogelijke oorlog tegen Irak (vanaf 9.00 uur, Radio 1).

Plein Publiek Gesprek met schrijfster Naima el Bezaz. Op haar vierde verhuisde ze van Marokko naar Nederland. Ze heeft zich altijd heel erg thuis gevoeld in Nederland. Dat geldt echter lang niet voor alle allochtone vrouwen. Sommige vrouwen zijn namelijk volkomen afhankelijk van hun echtgenoot. Als alleenstaande krijgen ze geen verblijfsvergunning. Dat klinkt misschien onrechtvaardig, maar Naima el Bezaz vindt dat de problemen niet alleen in Nederland liggen (10.00 uur, 747 AM).

Spiegels Portret van prof. dr. Marita Mathijsen, historisch letterkundige, die gespecialiseerd is in de negentiende eeuw, een tijdperk dat zij bij wijze van spreken zelf nog heeft meegemaakt. Opgegroeid in Limburg in de jaren vijftig ziet ze nadrukkelijk parallellen tussen de wereld van haar jeugd en die van de negentiende eeuw. In 'Spiegels' geeft ze een toelichting (15.00 uur, 747AM).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden