Speciaal

A C T U A L I T E I T E N

MiddagEditie duikt op de zaak-Bouterse, naar aanleiding van een nieuw boek over de Surinaamse oud-legerleider. Verder aandacht voor de komende grote tentoonstelling over Pablo Picasso in Rotterdam en voor het Nationaal Songfestival (12.05 uur, Ned. 3).

2 Vandaag reconstrueert de pogingen van Amsterdam om de Olympische Spelen van 1992 naar Nederland te halen. Ook de hoofdstad zou daarbij vuile handen hebben gemaakt (17.35 uur, Ned. 2).

Netwerk gaat in op het eindrapport van de speciale commissie van het Europees Parlement, die heeft onderzocht of Europese commissarissen fraude hebben gepleegd. Verder een reportage over de Awacs. Deze vliegtuigen, gestationeerd op de Navo-basis in het Duitse Geilenkirchen, worden ingezet als de Navo besluit in te grijpen in Kosovo. De Awacs kunnen op honderden kilometers afstand vijandelijke vliegtuigen traceren (20.30 uur, Ned. 1)

Morgen gebeurt het besteedt aandacht aan de eerste lease-verpleegkundige, die binnenkort in een ziekenhuis aan het werk gaat. Op die manier hoopt de betreffende ziekenhuisdirectie alle afdelingen open te houden (22.00 uur, Net 5).

D O C U M E N T A I R E

Hitman Hart gaat over de gelijknamige Canadese worstelaar, die bij zijn laatste gevecht voor de World Wrestling Federation slachtoffer wordt van het grootste dubbelspel uit de geschiedenis van het Amerikaanse worstelen (20.25 uur, Ned. 3).

In Het uur van de wolf een blik achter de schermen van de Oscar-uitreiking van vorig jaar. De kijker is getuige van de strijd van professionals uit het vak met de ingewikkelde creatieve en logistieke uitdagingen om deze show voor elkaar te krijgen (23.23 uur, Ned. 3).

P R A A T P R O G R A M M A ' S

Doekle Terpstra, voorzitter van het CNV, legt in Spreekuur uit hoe het zit met de looneisen van de vakbonden. Ook de hernieuwde problemen met de WAO komen aan de orde (15.00 uur, Ned. 2).

Jos op 1 ontvangt Lucille Werner en Michael Pilarczyk van het RTL-programma 'Big Entertainment Club'. Verder aandacht voor reuma, een truckers-echtpaar en er is een optreden van Robert Long (16.05 uur, Ned. 1).

In RTL Live vertelt fotograaf Willem Middelkoop over zijn ervaringen in een gorillakamp in Oeganda. Vlak na zijn vertrek werden daar door Hutu's acht toeristen afgeslacht (17.05 uur, RTL 4).

Andries Knevel ontvangt in Het Elfde Uur minister Van Boxtel van grote steden en minderhedenbeleid, directeur De Blij van de Stichting Volksgezondheid en Roken en predikant Otto Ruff, voorzitter van het samenwerkingsverband van allochtone kerken (22.10 uur, Ned. 2).

Barend & Van Dorp blikken met D66-kamerlid Boris Dittrich terug op het Nationale Songfestival. Die vindt het onverteerbaar dat er geen Nederlandstalige inzendingen waren. Als troost zal Marc-Marie Huijberegts het winnende liedje in het Hollands ten gehore brengen (23.30 uur, RTL 4).

RADIO

In NCRV op 1 zijn Hannie van Leeuwen, al ruim dertig jaar bijna onafgebroken actief in de politiek voor ARP en CDA, en oud-topman Ben van Schaik van Fokker te gast (09.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden