Speciaal zondag

JAAROVERZICHTEN

Jaaroverzicht Jeugdjournaal Pim Fortuyn, het kabinet-Balkenende en het koningshuis. Dat zijn de drie onderwerpen die de rode draad vormen in het Jaaroverzicht Jeugdjournaal 2002. Zeven Jeugdjournaalkijkers blikken aan de hand van beelden terug op deze nieuwsthema's (17.00 uur, Nederland 3).

I love 2002 Jaaroverzicht met een originele aanpak. Bekende Nederlanders over: wat was de impact van Fortuyn op het modebeeld? Ook veel aandacht voor de veertigste verjaardag van James Bond, het succes van de 'Ketch Up Song' en het schaatspak dat Gerard van Velde aan zijn olympische titel op de 1000 meter hielp (20.30 uur, Net 5).

Langs de lijn: jaaroverzicht En nog eentje: overzicht van het sportjaar 2002 (22.00 uur, Radio 1).

ACTUALITEITEN

Buitenhof Gast is Wim Duisenberg, president van de Europese Centrale Bank. Een uur lang praat Rob Trip met hem over de euro, over de toekomst van de Europese economie, etcetera (12.05 uur, Nederland 3).

DOCUMENTAIRE

De wonderbaarlijke wereld van  Jules Verne Documentaire over 'de vader van de sciencefiction', en een van de meest gelezen schrijvers ooit: Jules Verne. Terwijl de meeste mensen niet verder kwamen dan paard-en-wagens, schreef Verne over ballonvluchten rond de wereld, onderzeeërs op ontdekkingsreis onder de ijskappen en reizen naar de maan. Met interviews met de achterkleinzoon van de schrijver, auteur Peter Benchley (schrijver van fictieverhalen als 'Jaws') en sf-schrijver Bruce Sterling (19.05 uur, Nederland 1).

Tegenlicht: de val van Milosevic Eerste deel uit een drieluik met een reconstructie van de politieke ondergang van Slobodan Milosevic. Wereldleiders, oorlogsvoerders, ooggetuigen en slachtoffers vertellen over de gebeurtenissen die leidden tot de ondergang van de dictator. In het eerste deel aandacht voor de crisisjaren 1997-1999 in Kosovo (21.05 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Storing Speciale (extra lange) uitzending die geheel in het teken staat van showmaster Willem Ruis. Toekomstig 'Nova'-presentator Jeroen Pauw praat met dochter Eva Ruis en programmamakers Koos Postema en Carlo Boszhard over Willem Ruis (23.30 uur, Nederland 2).

CULTUUR

Vrije Geluiden: Glenn Gould Eerste deel van tweedelig portret van de Canadese pianist Glenn Gould (11.00 uur, Nederland 3).

AMUSEMENT

Nationale Wetenschapsquiz Junior 2002 Onder leiding van quizmaster Wim T. Schippers proberen zeven kinderen elkaars wetenschappelijke vragen te beantwoorden (9.45 uur, Nederland 3).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden