Speciaal zondag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Een Syrisch-orthodoxe familie is in rouw vanwege het overlijden van oma. De kleindochter regelt de begrafenis en bestelt bij een natuursteenbedrijf een grafsteen. Deze is totaal niet naar haar zin en ze weigert de rekening te betalen. Het bedrijf stelt echter dat het exact geleverd heeft wat besteld is. (21.40 uur, Nederland 1) CULTUUR Vrije Geluiden brengt de documentaire van Armand Isnard 'l'Hymne l'amour' over Edith Piaf.

Komende vrijdag is het veertig jaar geleden dat de zangeres overleed. De frêle, altijd in het zwart geklede vrouw met de duizelingwekkende stem overleed aan alcoholmisbruik en morfineverslaving. Over haar vaak tragische en turbulente levensloop deed ze op hartverscheurende wijze vocaal verslag. La Mme Piaf zong niet zomaar, zij haatte, zij huilde en zij krijste. (11.00 uur, Nederland 3) RADIO

Chatsessie op Sky Radio Veel Nederlandse topartiesten zullen zondag chatten met de luisteraars van Sky Radio 101 FM. Voorafgaand aan het Friends for War Child concert zullen artiesten als Marco Borsato, Ilse DeLange, Blüf, Acda & de Munnik, Van Dik Hout, Trijntje Oosterhuis, Krezip en Ivar vragen beantwoorden van hun fans. Het spektakel zal live plaatsvinden in Ahoy' in een speciale chatbox voor War Child op www.skyradio.nl.

OVT

Een gesprek met Frits Kalshoven, emeritus hoogleraar publiek internationaal en humanitair recht, over de geschiedenis van internationale oorlogstribunalen. Dit naar aanleiding van de uitspraken van de Indonesische minister van justitie Yusril I. Mahendra afgelopen week over de Nederlandse wandaden op Celebes in 1946. (10.00 uur, Radio 1)

Schepper & co voert actie voor een Surinaams ziekenhuis. Veertig jaar geleden voerde de NCRV een grote actie voor de bouw van een ziekenhuis in Suriname. Die actie heette 4 maal Z...N: Zij Zoekt Zichzelf Niet. Een tekst ontleend aan de Bijbel (1 Corinthiërs 13 vers 5).

Het Diakonessenhuis kwam er, in Paramaribo. Het heeft zich inmiddels gespecialiseerd op het gebied van infectieziekten als malaria, hiv en tuberculose. Nu is er opnieuw geld nodig. 'Schepper & Co' ging naar Suriname voor gesprekken met betrokkenen. (15.00 uur, 747 AM)

Verum, bonum, pulchrum In het zoekprogramma naar het ware, goede en schone praat Louis Hout met schrijver en essayist Cyrille Offermans. (23.00 uur, 747AM)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden