Speciaal zondag

TELEVISIE

DOCUMENTAIRE

Gemengde liefde Herhaling van de reeks waarin gemengde relaties in Nederland vertellen over hun ervaringen. Vandaag onder andere de Noord-Hollandse Martha en haar Nigeriaanse geliefde Kenneth (16.30 uur, Nederland 3).

PRAATPROGRAMMA'S

Buitenhof Te gast zijn Gerrit Zalm, uitvinder en handhaver van de Zalmnorm, over de vraag hoe hij zijn VVD weer electorale winst kan bezorgen. Hoe verkoop je in verkiezingstijd je eigen succes? (12.07 uur, Nederland 3).

Nieuws aan tafel Onder leiding van Suzanne Bosman discussiëren Theo van Gogh, Femke Halsema en Koos Postema over Pim Fortuyn en Hans Wiegel, hoe goed of slecht crèches voor baby's zijn en over de liefde, het thema van de boekenweek (23.00 uur, RTL 5).

Tussen hemel en aarde Te gast is Aegon-topman Kees Storm, die binnenkort afscheid neemt als bestuursvoorzitter. Hij groeide op in de gereformeerde kerk en heeft al zolang als hij zich kan herinneren, nagedacht over het bestaan van een hogere macht (23.45 uur, Nederland 1).

CULTUUR

Hoogtepunten uit North Sea Jazz Festival Wie David Sanborn zegt denkt vaak aan commerciële jazzfunk. Sanborn heeft waarschijnlijk net zoveel muzikale vrienden als vijanden. In 2000 trad hij op tijdens het North Sea Jazz Festival (15.34 uur, Nederland 3).

Bonanza brengt een reportage met de titel 'Dit is geen museum'. Een enorme bouwwoede lijkt de museumwereld te hebben bevangen. In de laatste twintig jaar van de afgelopen eeuw verdubbelde het aantal vierkante museumkilometers in Nederland. Maar waar komen de mensen eigenlijk voor? (23.25 uur, Nederland 3).

RADIO

OVT Een interview met Gerard Aalders naar aanleiding van het verschijnen van het derde deel van de trilogie over roof en restitutie tijdens en na de Tweede Wereldoorlog: 'Eksters: De nazi-roof van 146 duizend kilo goud bij de Nederlandsche Bank' (10.00 uur, Radio 1).

Volgspot In het kader van het Weekeinde van het Nederlandse Lied brengt 'Volgspot' een Vlaamse avond. Een van de optredende artiesten is chansonnière Della Bossiers. Zij begon haar carrière in de jaren zestig en liet zich inspireren door Ramses Shaffy en Liesbeth List (22.00 uur, Radio 2).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden