Speciaal zondag

TELEVISIE

ACTUALITEITEN

7-dagen Na 15 jaar vergaderen werd in 1978 de Penitentiaire Inrichting Over Amstel geopend, al snel omgedoopt tot Bijlmer Bajes. Inmiddels wordt in de Kamer gedebatteerd over de vraag of bolletjesslikkers niet met z'n tweeën of drieën in een cel kunnen worden opgesloten. De Bijlmer Bajes wordt begin 2004 gesloten. (23.00 uur, Nederland 3)

DOCUMENTAIRE

Bonanza Een uitzending over twee architecten die de nieuwste technologieën toepassen om gebouwen te ontwerpen die zo goed mogelijk aan de wensen van de gebruikers voldoen. Lars Spuybroek en Kas Oosterhuis laten hun licht erover schijnen. (23.40 uur, Nederland 3)

PRAATPROGRAMMA'S

Buitenhof is voor een groot deel gewijd aan politieke nieuwkomers in de Kamer en in de gemeenteraad. Wat bezielt mensen om voor de politiek te kiezen? Te gast is onder anderen René van de Kerkhof, oud- voetbalinternational van PSV en kandidaat voor Helmond Actief. (12.07 uur, Nederland 3)

HH Zondag Paul Haenen ontvangt Sanne Wallis de Vries, die speelt in de musical 'Foxtrot', kandidaat-kamerlid voor D66 Boris van der Ham, dichteres Elly de Waard en de gebroeders Wauters van de Belgische popgroep Clouseau. (17.00 uur, Nederland 3)

CULTUUR

Vrije geluiden Aandacht voor het Schönberg Kwartet. Ooit waren ze pioniers, maar tegenwoordig staat het minder goed met hun bekendheid. (11.00 uur, Nederland 3)

JEUGD

Ik ben boos Achtdelige documentaire-reeks voor kinderen, gemaakt in Europees verband, waarin kinderen hun boosheid over iets kunnen uiten. Vandaag het verhaal van Mustafa uit Turkije, wiens leven in korte tijd twee keer verandert. Eerst door een aardbeving, die hem en zijn familie op straat zet. Een jaar later verliest hij alle vriendjes die hij in het tentenkamp ontmoet heeft. (10.00 uur, Nederland 3)

RADIO

OVT Een gesprek met luchtvaarthistoricus Marc Dierikx over de geschiedenis van alle 'kisten' waarin 'onze jongens' van de luchtmacht ooit hebben gevlogen. Aanleiding is het kabinetsbesluit over aanschaf van de Join Strike Fighter. Ook een interview met Gerrit Voerman, directeur van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, over de verkiezingscampagnes van de afgelopen eeuw. In 'Het Spoor terug' het slot van de serie 'De koeriers van Moskou, een serie over spionnen, speurders en saboteurs'. De laatste aflevering heet 'De affaire-Paddel'. Na de communistische machtsovername in Praag, 1948, weet de BVD een Tsjechische spion te 'dubbelen', d.w.z. voor de BVD te laten werken. Het begin van de operatie-Paddel. (10.00 uur. Radio 1)

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden