Speciaal zondag

TELEVISIE ACTUALITEITEN

Een gesprek met CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen en met de staatssecretaris voor Europese zaken Atzo Nicolaï over de Europese verdeeldheid. Filosoof Paul Cliteur spreekt zich uit over de normen en waarden van minister Heinsbroek (12.07 uur, Nederland 3).

Kruispunt Wat drijft pedoseksuelen en beseffen ze wel wat ze aanrichten? Een portret van pedoseksuelen die gestraft zijn voor hun vergrijp, nu in therapie zijn en daarbij vaak begeleid worden door justitie-pastores. Daarna bisschop Ad van Luyn van Rotterdam, die aan de vooravond van prinsjesdag zijn visie geeft op het normen- en waardendebat (22.40 uur, Nederland 1).

DOCUMENTAIRE

Welcome to the Waks Family is een documentaire van de joodse omroep over een van de grootste gezinnen van Australië: pa, ma en 17 kinderen. Met twee minibusjes en een koosjere keuken met vijf ovens is elke dag in dit gezin weer een project op zich. Alle aspecten van het leven in school, werk, synagoge en sociaal leven komen in dit amusante en menselijke document aan bod. Het blijkt de ouders niet altijd mee te vallen hun anderhalf dozijn kinderen op te voeden volgens de joods-orthoxe richtlijnen (14.00 uur, Nederland 1).

Tegenlicht: Mazar-i-Sharif brengt een reconstructie van de gevangenenopstand in een fort in Noord-Afghanistan, die eind november vorig jaar bloedig werd neergeslagen. In het fort waren Taliban-strijders uit verschillende Afghaanse steden ondergebracht. Door een slechte ontwapening en een groot tekort aan bewakers breekt een opstand uit onder de gevangenen. Uiteindelijk slaagt de Noordelijke Alliantie erin de opstand met behulp van geallieerde troepen neer te slaan. Twee CIA-agenten, 40 bewakers en 350 Taliban-gevangenen vinden de dood. Het Pentagon haast zich te zeggen dat het bloedbad niet voorkomen kon worden, maar verschillende getuigen beweren het tegendeel (21.05 uur, Nederland 3).

SPORT

Grand Prix Italië Voorbeschouwing op, rechtstreeks verslag van en nabeschouwing op de Grand Prix van Italië die gehouden wordt op het circuit van Monza (12.00 uur, RTL5).

RADIO

Het zondagochtendconcert Onder leiding van Michel Tilkin speelt het Gelders Orkest de fantasie-ouverture uit Romeo en Julia van Tjaikovski en het Eerste pianoconcert van Chopin (11.00 uur, Radio 4).

Uit het Nieuws Kefah Allush praat met de Groningse priester, politicus, dichter en schrijver Herman Verbeek. Verbeek geldt al jaren als de luis in de pels van de katholieke kerk. Met grote regelmaat hekelt hij de regels die Rome oplegt. Het conservatieve deel van de kerk is hem liever kwijt dan rijk (21.00 uur, Radio 1).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden